Ovšem poslední dějství jasně opanoval několikanásobný český mistr, který si ze severu Čech odvezl dvacetibodovou výhru.

„Vzhledem k tomu, jak jsme se v celém utkání prezentovali, je finální výsledek krutý. Moji kluci bojovali a předvedli jeden z nejlepších výkonů proti skvělému týmu,“ pyšně pravil nakonec smutný trenér Děčína Pavel Budínský.

PROSTĚ DOŠLY SÍLY

Válečníci nasázeli v první čtvrtce mistrovi 31 (!) bodů. Před poslední desetiminutovkou měli stále tříbodový náskok. Ale v závěru kraloval na palubovce Nymburk, závěrečnou čtvrtinu vyhrál drtivě 27:4!

„V pětatřicáté minutě, kdy jsme ztráceli jen pět bodů, byl zápas ještě vcelku otevřený. Pak nám ale jednoduše došly síly. Nymburk si dnes může dovolit to, že někteří hráči mohou nastoupit až na druhý poločas a nahradí své spoluhráče v tlaku, který naši hráči už jednoduše neudrželi,“ přiznal Budínský.

Bodovým lídrem celého zápasu byl děčínský Lamb Autrey. Ten zaznamenal 21 bodů, proměnil tři trojkové pokusy, připsal si deset doskoků a čtyři asistence. „Musím svůj tým pochválit. Skoro celý zápas jsme bojovali a hráli skvěle. „Byl to skvělý zápas. Každý, kdo přišel na hřiště, odevzdal maximum. Z tohoto zápasu musíme načerpat inspiraci na další duely,“ zdůraznil Lamb Autrey.

„Byl to opravdu veliký boj, v Děčíně se nám to nestalo poprvé. Někdy je těžké udržet mé hráče soustředěné a s vítězným duchem. Každý těžký zápas je pro nás ale dobrý a dělá nás to silnějšími,“ pravil nymburský trenér Oren Amiel.

ODRAZOVÝ MŮSTEK

Nic naplat, Válečníci zapsali osmou ligovou porážku v řadě. Nadstavba pokračuje v rychlém sledu, v pátek hraje Děčín na pardubické palubovce. „Myslím si, že náš výkon by mohl být odrazovým můstkem do dalších zápasů. Věřím, že naše skvělé momenty přeneseme do utkání v Pardubicích,“ má jasno děčínský rozehrávač Ondřej Šiška.