„Tréninky v příštím týdnu nás budou hodně bolet,“ přiznal děčínský křídelník Šimon Ježek.

Šimone, sérii porážek jste neodvrátili ani v Brně. Co bylo špatně?
První poločas jsme odehráli docela dobře v obraně, ale zase se nám nedařila střelba. Bohužel ve druhé půli jsme zopakovali výkony z poháru. Těžko se to hodnotí, jsme rádi, že je reprezentační pauza. To se nám hodí.

Je potřeba odpočinout si mentálně. Co fyzicky?
Myslím si, že únavou to nebylo. Ale musíme si odfrknout psychicky, poslední porážky opravdu hodně bolely.

Vše začalo smolnými ztrátami doma proti Ústí nad Labem.
To je pravda, to byly porážky o jednom koši. Jak přišly další nezdary, ta nálada se samozřejmě zhoršovala.

Po nezdaru v Alpském poháru jste toužili vybojoval medaili v tom českém. Ale to se vůbec nepodařilo.
To je velké zklamání, moc jsme si přáli uspět ve Final Four. Ale bohužel naše druhé poločasy byly hrozné. V poslední době se nedokážeme přizpůsobit tomu, že soupeř změní styl hry. Jakoby spoléháme na to, co fungovalo a nedokážeme to změnit. Víme, co je špatně…ale bohužel se naše chyby opakují.

Neproběhla nějaká důraznější domluva od vedení? Nebo snad nehrozily pokuty?
To ne. Ovšem víme, že jsme si to sami zavařili a další nezdary už si prostě nesmíme dovolit. Naštěstí jsme si po základní části vybudovali velmi solidní pozici. Nic není ztraceno. Vnímáme, že nespokojenost panuje u našich fanoušků. A to nás opravdu hodně mrzí.

Český ligový basketbal bude odpočívat, vy půjdete do akce až na začátku března. Jaký budete mít program?
Teď máme do konce týdne volno. Ale myslím si, že tréninky v příštím týdnu nás budou hodně bolet. Musíme makat, nic jiného nám nezbývá. Je potřeba, abychom pak ukázali, že máme koule a zase zabereme.

Tabulka ve vaší nadstavbové skupině je neskutečně vyrovnaná. Vy jste spadli na šesté místo, na druhé Svitavy ale ztrácíte jen dvě vítězství. Nic tedy není ztracené.
Přesně tak, jak jsem řekl, je dobře, že jsme si vybudovali dobrou pozici. Je ale jasné, že už nesmíme uhýbat. Chceme mít co nejlepší výchozí pozici pro play-off, samozřejmě by bylo dobré začínat doma.

Krize nekončí, Válečníci padli i proti Brnu

Ještě, že tu je reprezentační přestávka. To si možná říkají děčínští basketbalisté, kteří zakončili velmi nepovedený únor pátou soutěžní porážkou v řadě. Válečníci prohráli v Brně 70:89 a ztratili třetí ligové utkání v řadě. Severočeši ztratili zápas ve druhém poločase, kde nabrali na domácí devatenácti bodové manko. Ve vyrovnané tabulce nadstavbové skupiny A1 tak svěřenci Pavla Budínského klesli na šesté místo, na druhé Svitavy ale stále ztrácí jen dvě vítězství. Nyní následuje repre pauza, Děčín se do akce dostane v sobotu 2. března, kdy hraje v Opavě.