Palubovka opavské víceúčelové haly se v sobotu večer měla stát dějištěm vyrovnané basketbalové partie mezi domácími a Děčínem. Úvodní dvě čtvrtiny tomu tak i bylo, ale pak hosté odešli a Opava si dokráčela pro jednoznačné vítězství. Není divu, že na tribunách se rozjížděly i mexické vlny.


Děčínský kouč Pavel Budinský nechápal, co se ve druhém poločase s jeho svěřenci stalo. „Měl jsem pocit jako bych vedl dva týmy. V první půli to byla naše áčko, ale v té druhé tým kategorie našeho nejmladšího minižactva. Naše sekvence ztrát byla neuvěřitelná,“ kroutil hlavou.

Ani Petr Czudek na druhé straně zejména za výkon v prvních dvou periodách zrovna nejásal. „Děčín je trojnásobný finalista soutěže, takže obrovský respekt. Chtěli jsme využít dlouhou cestu, kterou k nám musel urazit, ale ze začátku to vypadalo, jak kdybychom ji jeli my. Nemůžeme připustit, aby soupeř měl deset útočných doskoků. Dali to hráči, o nichž jsme se před utkáním bavili, že je odstavíme,“ poznamenal kormidelník opavského výběru a na závěr ještě dodal: „Ve druhém poločase jsme přitvrdili. Ztráty Děčína nebyly z Kooperativy NBL. Jsem rád, že hráči jako třeba Radim Klečka se zvedli a dokázali se vrátit do hry. Kuba Šiřina je stále na dobré vlně. Důležitý byl výkon Martina Gniadka, díky němuž jsme byli úspěšní. Je to takový náš válečník.“

BK Opava – BK ARMEX Děčín 87:71 (24:24, 40:38, 65:55)

Body: Šiřina 21, Jurečka 16, Klečka a Gniadek 13, Bujnoch 7, Dragoun a Kvapil 6, Kouřil 5 – Houška 16, Pomikálek 14, Šiška 12, Halada 11, Ježek 9, Krakovič 5, Landa a Kroutil 2. Rozhodčí: Hruša, Kapaňa, Nejezchleb. Chyby: 17:14. TH: 13/17:9/13. Trojky: 10/25:12/25. Doskoky: 28:40. Nejlepší hráč: Martin Gniadek. Diváci: 1100.