Jakub Houška, Luboš Stria, Lukáš Linhart, Jan Jiříček nebo Lukáš Bažant. To jsou jména některých sportovních dobrovolníků, kteří pomáhají manželům Šotkovým se znovuobnovením jejich dětského hřiště. „Byli jsme tu vlastně čtyři dny. Pracovní doba tu byla tak pět hodin," usmíval se basketbalista Jakub Houška.

Vše se domluvilo přes manažera BK Děčín Lukáše Housera. „Neváhali jsme ani minutu. Sami jsme nabídli pomoc a ze začátku nám bylo jedno, kde to bude. Ve čtvrtek ale končíme, další opravy a úpravy už nebudou v našich silách. Snad jsme tu Martinovi 
a Evě Šotkovým pomohli. Už se těším, až se tu můj syn pořádně vyřádí," dodává kapitán Válečníků.

Hřiště se mělo poprvé slavnostně otevírat 1. června v rámci Dětského dne. „K tomu už ale nedošlo. Naše premiéra se vlastně stala takovou derniérou. Vážíme si každé pomoci, jak fyzické, tak také finanční," pravil majitel hřiště u restaurace Kocanda Martin Šotka.

Nepomáhali ovšem jen basketbalisté, ale i řada dalších dobrovolníků. „Jsou tu například i kamarádi z Mimoně, kteří si vzali volno a přijeli," prozrazuje manželka Eva Šotková.

Další úpravy budou pokračovat. Manželé Šotkovi dotují vše ze svého. „Je smutné, že řada lidí nám říká, že to máme snadné, že na to dostaneme dotaci. Ale to je omyl. Vše platíme ze svého, nikdo nám jen tak nic nedá. Proto bychom byli rádi, kdyby se třeba našel nějaký sponzor na naše hřiště. Také bych chtěla poděkovat všem, kteří nám tu ve svém volném čase pomáhali," srdečně pravila Eva Šotková.

Slavnostní otevření dětského hřiště by tak mělo připadnout na 2. srpna tohoto roku. „Tak snad se zase nic nestane. Měl by přijet i bývalý primátor Vladislav Raška," dodal závěrem optimisticky naladěný majitel areálu.