„Byl to hodně obranný zápas a výsledek tomu odpovídá. Na začátku jsme po pěti minutách prohrávali 0:9 a myšlenkami byli asi ještě v autobuse. Naopak v závěru se k nám přiklonilo štěstí," výstižně řekl děčínský křídelník Tomáš Pomikálek, jenž se podílel na vydřeném skalpu severočekých Válečníku 17 body. Byl nejlepším střelcem zápasu. Na straně domácích zaznamenal Mays pouze o dva body méně.

Děčín "lámal" zápas ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál 19:10 a před poslední desetiminutovkou otočil na 48:46. Hostům pomohlo sedm trojek i zlepšený výkon na doskoku ve druhém poločase.

„Zápas byl náročný na psychiku, 40 minut horkého přemýšlení. Bylo to bojovné, zajímavé pro diváky. Všichni v NBL hrají nadoraz, na krev. Dneska jsme měli štěstí," řekl děčínský trenér Pavel Budínský.

„Stačilo málo… Na začátku druhé půle jsme za sedm minut dali dva nebo tři body. V koncovce rozhodl jediný okamžik," litoval svitavský kormidelník Stanislav Petr a pochválil Děčín za sehraný a velice kvalitní výkon v defenzivě. Válečníci jsou po šesti kolech na čtvrtém místě.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 7. kolo:

Tuři Svitavy - BK ARMEX Děčín 61:62 (16:14, 36:29, 46:48)

Nejvíce bodů: Mays 15, Vučica 14, Bannister 13 - Pomikálek 17, P. Houška 12, Šiška 10.