Děčín rozhodl zápas ve druhé čtvrtině, kterou ovládl 33:12. Nejlepší hráč utkání jeho rozehrávač Ondřej Šiška do osobních statistik připsal 22 bodů(2 trojky, 5 doskoků, 3 asistence).

„Po dvou venkovních porážkách jsme si potřebovali srovnat hlavu, a to se nám povedlo. První čtvrtina byla z naší strany možná o nervozitě, ve druhé jsme se však srovnali a předvedli náš nejlepší výkon. Hráli jsme disciplinovaně, solidně jsme bránili, hráli rychle dopředu a měli dobrou selekci střel. Ukázali jsme, čeho jsme doma schopni,“ řekl děčínský trenér Pavel Budínský. Byl rád za výkon, výkon by si přál přenesl i do zápasů venku.

„K pondělnímu zápasu v Pardubicích pojedeme se vztyčenou hlavou a chutí porvat se o vítězství,“ řekl pro klubový web rozehrávač Ondřej Šiška.

Děčín hraje na východě Čech v pondělí od 18:00, Ústí nad Labem znovu ve středu, kdy v rámci Alpe Adria Cupu zajíždí do Vídně.

Venkovní sérii Sluneta zahájila v Nymburce, který si vypracoval náskok v první půli (51:39). „Pak z našich hráčů spadla veškerá tréma či přehnaný respekt a začali hrát svou hru,“ uvedl ústecký manažer Vladimír Hejl.

Nejvíce bodů poražených dali Pecka 14, Houška 13 a Stevanovic a Svejcar po 12.

V dobrém světle se ukázal nový hráč Devante Wallace, jenž odehrál více než 19 minut, připsal si 7 bodů, pět doskoků a čtyři asistence. Ve Slunetě je na čtrnáctidenní zkoušce.