„Domácí prostředí nám samo o sobě utkání nevyhraje. Je nutné podat kvalitní týmový výkon podpořený všemi hráči. Nelze se schovávat, nelze se zbavovat zodpovědnosti, na místě je odvaha, odhodlání a víra ve vlastní schopnosti. Páté utkání je pro většinu mých hráčů novum, a proto je nutné se s touto skutečností ztotožnit a vzít to jako příležitost posunout se v kariéře dál. Bude to bitva a já jen doufám, že si o svém postupu rozhodnou samotní hráči na hřišti," prohlásil pro klubový web Pavel Budínský, trenér BK Děčín.

„Celý minulý zápas v Prostějově a 35 minut třetího utkání v Děčíně jsme byli lepší, tak doufám, že to přeneseme do pátého souboje. Nesmíme podlehnout nasazení soupeře, ani divákům, ani rozhodčím a zkusit poprvé v sérii zvítězit venku," sebevědomě prohlásil kouč prostějovských Orlů Zbyněk Choleva.

„Pro nás pro všechny to bude opravdu velký zápas. Doma máme větší procento střelby, a potom o nás nemám strach. Vím, že přijede tým, který zde bude chtít vyhrát, ale my hrajeme doma a já věřím, že náš stánek uhájíme a slavit nakonec budeme my. V každém případě musíme odejít se vztyčenou hlavou a já nám bezmezně věřím. Věřím i síle našich fanoušků, kteří vytvoří peklo, které Děčín ještě nezažil," uvedl děčínský kapitán Jakub Houška.

„Nesmíme nechat Děčín útočně doskakovat. Doufám, že se nám bude střelecky dařit a budeme bránit aspoň tak, jak jsme bránili poslední dva, tři zápasy," konstatoval prostějovský pivot Kamil Švrdlík.