Svěřenci trenéra Pavla Budínského nastříleli pouze 59 bodů. A to je na vítězství prostě málo. „Naše střelba byla slabá, skličující. Dali jsme opět zoufale málo bodů, což je věc, která nás trápí na venkovních palubovkách. Ostrava se pak dostala už do laufu a zaslouženě vyhrála," sportovně přiznal děčínský trenér Budínský.

Hosté sice do utkání nastoupili výborně a vedli 6:0. Jenže do konce poločasu Válečníci nastříleli pouhých devatenáct bodů.
Ostrava postupně zvyšovala náskok, v průběhu poslední čtvrtky odskočila na šestnáctibodový rozdíl. Domácí táhl nejlepší hráč utkání Paitner, který nasázel 27 bodů. Na děčínské straně zůstala čtveřice Ježek, Landa, Vyoral a Krakovič na nule a jejich body v celkovém součtu chyběly.

„Výhry si velmi vážíme a klíčem k úspěchu byla naše obrana. Děčínu nelze pro jeho dobrou obranu dát devadesát bodů, takže jsme se spoléhali na to, že nebudou dávat za tři body, což nedávali a proto jsme vyhráli," řekl po utkání spokojený trenér Ostravy Dušan Medvecký, jehož tým poskočil na desáté místo.

Válečníci jsou tak v tabulce Kooperativa NBL na třetím místě. Ve středu hostí v rámci evropského poháru Komárnu. „Musím Dušanovi pogratulovat k vítězství. Náš výkon neměl takovou šťávu a energii, jakou jsem očekával," dodal na závěr Pavel Budínský.

NH Ostrava – BK ARMEX Děčín 70:59 (16:15 32:25 53:43)

Nejlepší střelci: Šiška 14 , Kroutil 11, Pomikálek 10, P. Houška 10 – Painter 27, Riewer 15, Smith 12, Bratčenkov 8.
Diváci: 900.