„S nimi nikdy nepadá moc bodů. Ale bez okolků řeknu, že aktuálně nejsme na optimální vlně. Naše současná forma není dobrá. Navíc má USK výbornou obranu, i proto to bylo těžší. Těch 61 bodů je doma zatraceně málo. Ale já doufám, že se brzy zvedneme. Musíme," upřímně pravil děčínský pivot a kapitán Jakub Houška.

Zmar Válečníků navíc dokreslila nečekaná absence Tomáše Vyorala, který bere antibiotika. „Tomáš je náš klíčový hráč, hodně prostoru tak odehrál Ondra Šiška. Bylo to pro nás poučné, viděli jsme, jak zvládneme hrát bez Vyorala," podotkl trenér Pavel Budínský.

Severočeši tak natáhli šňůru porážek na tři duely. V nadstavbě tak zatím porazili jen Opavu. A to až v prodloužení díky famózní trojce Tomáše Vyorala.

„Proti USK mě vyloženě naštvali zkušení hráči. Jakoby nevnímali, že na hřišti musí umět všechno," zlobil se děčínský kouč.

Do optimální herní pohody má daleko i zkušený „Kouba." Logicky, dlouho ho trápilo zraněné koleno. „Budu upřímný, osobně nepředvádím nic excelentního. Hraji teď trochu na dluh. Od Vánoc jsem se trápil s kolenem. Teprve týden normálně trénuji. Věřím, že osobně půjdu nahoru. Musím nabrat hlavně fyzičku, ta je pro sportovce důležitá," má jasno.

Sen o druhém místu po základní části se dávno rozplynul. Válečníci naopak budou muset uhájit třetí příčku. Právě USK ztrácí dvě vítězství. Navíc má dohrávku s Pardubicemi k dobru a aktuálně lepší vzájemnou bilanci. „Už je to tak, musíme se soustředit na to, abychom byli alespoň třetí. Ale je to jen o nás. My to třetí místo chceme, doufám, že ho na konci sezóny zbytečně neztratíme a vrátíme se ke hře, kterou jsme předváděli v základní části," věří děčínský pivot.

Po devítidenní herní pauze, kterou vyplní pátý ples, čeká na Válečníky třízápasový trip na palubovkách soupeřů. Vše načnou 11. března v Kolíně. „Bude to velice těžké. Ale v naší skupině není lehkých zápasů. Pro nás vlastně letos lehké utkání ani nebylo," dodal Jakub Houška.