Do Děčína v sobotu jede mistr z Nymburka, ústecká parta se po oslavách výhry nad Kolínem vydá na Folimanku, kde sídlí USK.

Válečníci se od 18 hodin chystají na další reprízu posledního finále. Nymburk všech 28 dosavadních zápasů v NBL vyhrál a je jasné, že on bude opět favoritem. „Bude to samozřejmě těžká písemka, ale já věřím, že jsme doma schopni šampiony pozlobit a donutit je k maximálnímu výkonu,“ řekl trenér BK Armex Děčín Pavel Budínský: „Očekávám připraveného a koncentrovaného soupeře, se kterým budeme chtít držet krok ve všech aspektech hry.“

„Jestli chceme být první, kdo mistrovi zasadí ránu, musíme podat konzistentní výkon po celých čtyřicet minut a každý hráč z týmu musí vytavit svůj výkon na maximum,“ nabídl na klubovém webu recept na úspěch děčínský rozehrávač Ondřej Šiška.

Ústí si může pojistit pozici lídra skupiny A2, ale na palubovce vysokoškoláků to snadné nebývá. „Výhra by nám dodala klid do zbytku nadstavby. Rozhodně to nebude lehké, protože domácí potřebují výhru, aby se udrželi v závodě o osmou příčku,“ řekl ústecký trenér Antonín Pištěcký. Zápas se hraje v sobotu od 17:30.