Po sedmi ligových výhrách v řadě narazili basketbalisté Děčína na oba loňské finalisty a severočeská mašina se rázem zadrhla. Jak proti Nymburku, tak i proti Prostějovu však svěřenci kouče Pavla Budínského předvedli heroický výkon, když padli vždy jen o pár bodů. Po dvou těsných porážkách se Děčín propadl na čtvrté místo ve skupině A1 Národní ligy, přičemž má stejný počet bodů jako třetí Pardubice a na druhé Orly ztrácí jen dva body.

V posledním středečním 4. kole prohráli děčínští Válečníci ve šlágru na palubovce úřadujících vicemistrů z Prostějova 52:61. V defenzivní bitvě se Hanáci ve druhé čtvrtině utrhli, když si díky 25 nastříleným bodům vypracovali dvouciferný náskok a s ním už si vystačili až do konce.

„Po dlouhé době jsme jeli ven a byla na nás vidět unavenost, ospalost a ze začátku i nervozita, která ale byla patrná i na straně Prostějova, protože nepadalo moc bodů. Ve druhé čtvrtce se Prostějov odtrhl, nechali jsme si ho utéct a to manko už jsme bohužel nedokázali smazat. Nehráli jsme, co jsme chtěli, Prostějovu jsme dali docela velkou volnost a to nás stálo vítězství,“ ohlédl se za porážkou nejlepší střelec Děčína v sezoně Pavel Houška, který však tentokrát dal jen čtyři body. „Nedařilo se mi, hrál jsem špatně. Střely jsem měl, ale bohužel jsem je nedával,“ kál se reprezentant.

Děčín po sérii sedmi ligových výher vrátily porážky od Nymburka a Prostějova zpátky na zem. „Už jsme si mysleli, že to půjde samo, ale jak je vidět, tak to nejde. Budeme muset do toho přidat víc vlastní invence, víc se snažit,“ burcuje Houška. „Odehráli jsme pár dobrých utkání, ale jak je vidět, tak ta skupina je hodně vyrovnaná a lehký soupeř tam není. Musíme se víc snažit.“