Basketbalisté děčínského Horejska dohrávali 14. kolo, kdy se představili v Mostě. A hosté si z palubovky přivezli vítězství 85:75. „Začátek utkání v Mostě byl vyrovnaný do třetí minuty. Poté jsme začali hrát rychle do útoku, nacházeli volné hráče, dokázali si vyhovět a obrana také fungovala, což přineslo bodovou sérii 19:0 v náš prospěch a tím jsme vykročili za vítězstvím. Ve druhém poločase Most nesložil zbraně a domácí hráči začali ukrajovat náš náskok i díky tomu, že jsme povolili na obranném doskoku a chyběla nám aktivita směrem dopředu. Ale koncovku jsme si zkušeně pohlídali,“ pochvaloval si trenér Radek Kroupa, jehož svěřenci poskočili na čtvrté místo.

Předehrávku 15. kola má za sebou Slovan Varnsdorf. Ten v domácím prostředí nestačil na suverénní Louny, lídrovi podlehl 68:91. „ První čtvrtina byla vyrovnaná svým průběhem i konečným skóre. Bohužel nám hosté nadělili ve druhém období 33 bodů a bylo vlastně rozhodnuto. Čtyři minuty před koncem utkání jsme se ještě dokázali dotáhnout na rozdíl deseti bodů, pak jsme již bohužel nevsítili ani koš. Po první desetiminutovce jsme přestali napadat soupeře a nechali ho hrát jeho hru. V útoku jsme nedokázali navázat na dobrý pohyb na polovině soupeře. Tak se ani nám nepodařilo celek z Loun v této sezóně porazit,“ litoval trenér Varnsdorfu Jiří Beran. Slovan je v tabulce sedmý.

O nadcházejícím víkendu budou v akci basketbalisté Teplic. Aktuálně druhý tým přivítá v pátek 9. února od 19.20 Slavoj Litoměřice C.