O postup do další fáze turnaje bojoval Děčín (Minnesota) a Varnsdorf (Utah). Ani jeden z našich okresních zástupců ale dál neprošel. Domácí basketbalové naděje nakonec skončily na třetím místě, Varnsdorf pro změnu na čtvrtém.

„Proti Varnsdorfu rozhodl náš nástup. Ústí nám ukázalo rychlý přechod do útoku. Proti poslednímu Chomutovu jsme nezačali dobře, po důraznější domluvě jsme to zvládli. Se suverénem z Loun jsme šli do prodloužení. To jsme ale nezvládli a padli,“ hodnotil celý turnaj děčínský trenér Jiří Fiala. Jeho svěřenci měli bilanci dvou výher a dvou porážek.

Varnsdorf porazil Chomutov, další tři zápasy ztratil. Do play-off tedy postupuje lounský Denver z prvního místa a ústecký Portland z druhého. Na třetím místě skončila děčínská Minnesota, u které o postupu do další fáze rozhodnou až výsledky závěrečného turnaje divize C - Jihozápadní Čechy, který se hraje 15. listopadu.

Na turnaji byl k vidění skvělý basketbal. Všechny týmy podpořené početným publikem ze základních škol, rodičů hráčů i ostatních fanoušků ze sebe vydaly maximum. Mladé basketbalisty podpořili i hráči děčínského A týmu, kteří na závěr akce předali účastníkům ceny a drobné upomínkové předměty od města Děčín a klubu BK ARMEX Děčín.

„Celá akce měla neskutečně nabíjející atmosféru! Míra úsilí a intenzity, kterou všichni sportovci vložili do svého snažení, byla na až profesionálně vysoké úrovni! Vidět takto zapálené sportovce je ohromnou radostí nejen pro jejich učitele a trenéry, ale pro všechny zúčastněné,“ pochvaloval si sportovní manažer BK ARMEX Děčín Jakub Důra.

Výsledky 2. turnaje: Minnesota (Děčín) – Utah (Varnsdorf) 38:18, Portland (Ústí) – Děčín 25:10, Děčín – Oklahoma (Chomutov) 29:14, Denver (Louny) – Minnesota 31:27, Oklahoma – Portland 6:50, Oklahoma – Denver 4:56, Utah – Denver 4:44, Utah – Oklahoma 22:16, Denver – Portland 30:28, Portland – Utah 48:12.

Konečné pořadí: 1. Denver (Louny) 16, 2. Portland (Ústí) 14, 3. Minnesota (Děčín) 12, 4. Utah (Varnsdorf) 10, 5. Oklahoma (Chomutov) 8.