Basketbalový Děčín se v poslední době musí smířit s jednou bolestivou ztrátou. Jejich Válečníci prostě přestali vyhrávat. Naposledy doma nestačili po tuhém boji na druhé Pardubice.

Přesto jsou svěřenci Pavla Budínského díky ostatním výsledkům velmi blízko třetímu místu po základní části. „Samozřejmě chceme být třetí, je to lepší pozice před play-off," stručně řekl trenér Válečníků.

Proti Pardubicím to byl defenzivní boj, moc bodů nepadalo. Přesto Děčínu v konečném zúčtování čtyři chyběly. „Byl na nás vidět nervozita. Přeci jen stále o něco hrajeme. Naopak Pardubice už mají jisté druhé místo. A bylo to na jejich hře znát," všiml si Budínský.

Dlouho to byla v Maroldovce velká přetahovaná. Vše se zlomilo v poslední čtvrtině, kdy se Pardubice dostaly do vedení. A po rozkouskovaném závěru ho i udržely. „Bylo jasné, že se to nerozhodne po první čtvrtině. Očekávali jsme těžký, fyzický boj. Dařilo se nám na útočném doskoku. Ale zase se nám nedařilo v koncovce," měl jasno Tomáš Pomikálek, s šestnácti body nejlepší děčínský střelec.

„Ano, bylo to opravdu těžké utkání. Chtěli jsme se zaměřit na naší přechodovou fázi, ta se nám v poslední době nedařila. Máme co zlepšovat, ale je to pro nás samozřejmě cenné vítězství," pochvaloval si pardubický kouč Levell Sanders.

Děčín prohrál šesté utkání z posledních sedmi. Přesto je díky porážce USK v Kolíně blízko bronzové pozici. „Já osobně si nějakou sérii nepřipouštím. Víme, že třetí místo je pro nás strop. A chceme ho udržet. Nálada je u nás stejná, stále pracujeme, jsme zdravě naštvaní. Pevně věřím, že máme někde schované rezervy," pevně doufá děčínský bojovník Robert Landa.

BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice 68:72 (16:17, 29:30, 49:48)

Nejvíce bodů: Pomikálek 16, Vyoral 12, Palyza 11, J. Houška 9 – Burnett 25, Švrdlík 10, Wall 8, Pandula 7, Půlpán 7. Diváci: 920. Hráč utkání: Dominez Burnett.