Válečníci splnili „povinnost“ a připsali sedmou ligovou výhru. „Ale v prvním poločase to nebylo dobré. Hráli jsme jako dorostenci. Vliv na to měla vánoční pauza. Od začátku nám nešly nohy. Ačkoliv jsme dali padesát bodů, nebyl to dobrý výkon,“ zachmuřil se děčínský kouč Tomáš Grepl.

Po změně stran se výkon Válečníků zvedl, třetí čtvrtka utkání definitivně zlomila. „Myslím si, že jsme tady neodehráli špatné utkání. Výsledek je pro nás krutý. Půl hodiny to nebylo zlé, pak přišlo několik hluchých míst. Byly tam hloupé chyby a špatná rozhodnutí. Děčín odskočil a pak už to nešlo. Ale domácí vyhráli zaslouženě,“ uznal kouč hostující Ostravy Peter Bálint.

Zbytek utkání už domácí dohráli v klidu, diváci se navíc podruhé v řadě dočkali v domácím zápase další překonání stobodové hranice. „Jsme moc rádi, že to dobře dopadlo. Po té pauze to bylo opravdu náročné, hlavně v prvním poločase jsme se zahřívali. Ve druhé půlce tam ale byla lepší koncentrace. Bylo vidět, že pokud hrajeme na sto procent, je to hodně dobré,“ pokýval hlavou děčínský kapitán Šimon Ježek.

„Domácí vyhráli zaslouženě. Zlomilo se to ve třetí čtvrtině, je to pro nás velká škoda,“ litoval ostravský basketbalista Juraj Páleník.

BK ARMEX Děčín – NH Ostrava 100:76 (23:19, 50:41, 81:59)

Nejvíce bodů: Pomikálek 23, Autrey 21, Carlson 17 – Newkirk 22, Nábělek 18, Bohačík 12. Trojky: 30/12 – 20/8. TH: 17/14 – 28/18. Fauly: 25:21. Diváci: 950.