Jak na horské dráze si během středečního utkání připadala obě mužstva. Odskočit na více než deset bodů a za chvíli zase o svůj náskok přijít. Do utkání přitom lépe vstoupili domácí, kteří po pěti minutách vedli o pět bodů. Jenže do konce první desetiminutovky dali pouhé tři body oproti 16 Svitav. „Cením si toho, když Svitavy udělaly pasáž 13:0, tak jsme se dokázali vrátit,“ hodnotil po zápase jeden z výpadku domácí lodivod Pavel Budínský.

Vybudovat si výraznější náskok se podařilo Děčínu až ve třetí čtvrtině. „Klíčová byla pasáž mezi 26. a 32. minutou, kdy nám Děčín odskočil. Pokud chcete vyhrát v Děčíně, nemůžete polevit ani na minutu,“ hodnotil po utkání svitavský trenér Lubomír Růžička.

Fanoušci BK Děčín si užili ples ve stylu Jamese Bonda
FOTO: Na plese BK Děčín vtrhli mezi hosty tajní agenti

Jenže Tuři to ani tehdy nezabalili a bojovali až do konce. V samotném závěru se dokonce museli domácí bát o vítězství. Hosté mohutně dotahovali a dostali se na rozdíl jediného bodu. Výhru pro Děčín zachraňoval těsně před závěrečnou sirénou trestnými hody Pomikálek. „Máme jednu zajímavou vlastnost – místo abychom využívali více hry v ataku a silných stránek, tak jsme hráli alibisticky. Je to pro nás velmi cenná výhra, ale musíme pracovat na tom, aby někteří hráči vnímali, že budou v jiných rolích než byli dříve,“ byl kritický Pavel Budínský.

K tomu se přidal i nejlepší střelec utkání Pavel Houška. „Každý z hráčů se bude muset nad sebou zamyslet, aby se neopakovaly výpadky,“ řekl Houška. Návrat do Děčína zhořkl hned dvěma bývalým hráčům Válečníků v dresu Turů  – Luboši Striovi a Jiřímu Jelínkovi. „Jsem hrdý na náš tým, že jsme se postavili čelem Děčínu. Vyhrávat se tu ani letos příliš nebude,“ ocenil sílu svých bývalých spoluhráčů Stria.

MLADÉ DĚČÍNSKÉ BASKETBALISTKY braly na turnaji v Jeně druhé místo.
Basketbalová mládež nelení, dívky z Jeny přivezly stříbro

NBL, 1. kolo

BK Armex Děčín – Dekstone Tuři Svitavy 83:81 (19:27, 43:43, 69:59)
Body: Pavel Houška 17, Pomikálek a Šiška 13, Krakovič 10 – Kerr 19, Roseboro 17, Slezák 14, Smithson 13.