Po dobrém úvodu ztratili první čtvrtinu o dvanáct bodů a přes veškerou snahu už manko ve zbytku ligového utkání nedohnali. Děčín v prapodivné sezoně odehrál teprve třetí zápas, na svém kontě má jednu výhru a dvě porážky. Pražským vysokoškolákům podlehl 76:81 (15:27 32:47 59:62).

„Celý první poločas jsme byli fyzicky špatní, protože trénink nikdy nemůže nahradit samotný zápas. Než jsme se srovnali s tempem, které liga má, prohráli jsme první poločas o patnáct bodů. Rovněž jsme neměli odpověď na Rikiče a jeho 220 centimetrů, on byl dnes klíčovým faktorem utkání. Nám chybí pod košem centimetry a je to pro nás obrovské negativum. Přesto nemohu hráčům nic vytknout makali, bojovali, ale herní výpadek byl znát,“ řekl Tomáš Grepl, trenér BK Amex Děčín.

X-faktorem zápasu byl zmiňovaný hráč USK Praha Robert Rikič. Posila vysokoškoláků připsala v utkání 24 bodů, 6 doskoků a 8 získaných faulů.  Válečníci byli střelecky úspěšnější v trojkách, ale ani pět přesných tref Ondřeje Šišky a celkem 27 bodů nestačilo.