„Pondělní a úterní zápas odehrajeme venku. Tuři mají zkušený tým, který ví, jak hrát vyřazovací část. Nečekají nás jednoduchá utkání, ale budeme se rvát o co nejlepší výsledek,“ slíbil děčínský trenér Tomáš Grepl.

„Máme za sebou neobyčejnou sérii sedmi zápasů ve dvanácti dnech, z toho tři utkání na opačné straně republiky. My i Opava jsme dali do čtvrtfinále maximum úsilí, oba týmy měly neskutečnou podporu fanoušků a někdo by si mohl myslet, že toho máme dost. Ale naopak: dostali jsme větší hlad. Pokud dostanete něco zadarmo, nikdy si toho nebudete vážit jako toho, co si tvrdě vybojujete,“ řekl pro klubový web Šimon Ježek, křídelník BK Armex Děčín: „Svitavy prošly do druhého kola poněkud „snadněji“, ale náš tým hraje lépe každý zápas a série s Opavou nás v mnohém posunula dál. Jsme nebezpečnější, jsme tvrdí a odhodlaní. Osobně bych si proti nám hrát nepřál.“

„Soupeře, který postup doslova vybojoval, známe, dnes s ním otevíráme semifinálové brány. Děčín prošel doslova turbulentní sezonou, kde dokonce v polovině nadstavby došlo k výměně na trenérském postu. My se ale soustředíme na svoji hru, naše pravidla a chceme hned v pondělí vstoupit do série s maximálním nasazením a odhodláním, tak abychom byli úspěšní. Klíček k dosažení tohoto cíle bude eliminovat hru soupeře, jejich klíčových hráčů a dobře číst obranné systémy soupeře, které se během zápasu velmi často mění,“ nastínil taktiku Lubomír Růžička, kouč Turů.

Favoritem jsou Svitavy. „Děčín hraje velmi tvrdý a fyzický typ hry, takže se musíme v zápase vyrovnat s jejich tvrdostí. Jakmile to uděláme, musíme odvést dobrou práci v týmové obraně, doskoku a také v přechodové fázi. Pokud vše dokážeme, máme šanci zvítězit. Od doby, co nastoupil tým Děčína do skupiny A1, hraje velmi solidní basketbal,“ dodala americká hvězda svitavského týmu 25letý Sean O´Brien.