Mohl mít dobrou náladu, jeho oslabený tým vyhrál v derby 85:74. V lize se jednalo o čtrnáctou výhru v řadě, s pohárem dokonce už o šestnáctou.

Jak derby hodnotíte?

Mělo výbornou kulisu, padl ústecký divácký rekord. Myslím, že jsme obzvlášť k nuceným absencím pivotů Houšky a Soukupa předvedli hodnotný výkon. Výhry si cením.

Jak dlouho budou chybět?

Houška asi do prosince, Soukup tři až čtyři týdny.

Sedmák je nahradil?

Potěšil mě nejen on, ale i Bažant, Jiříček a další.

Co o výsledku rozhodlo?

Náš kolektivní výkon, rychle jsme si podávali míče, měli slušnou střelbu a solidní obranu. Na některých pozicích jsme sice museli alternovat, ale hra s jedním pivotem a čtyřmi malými byla rychlá a dovedla nás k poločasovému náskoku o 12 bodů.

Ten jste uhlídali…

Šly nám trestné hody 25/20 a třebaže se Ústí dotáhlo na šest bodů, měli jsme zápas v pohodě pod kontrolou.

Ústí vás chtělo překvapit…

Je pravda, že jsme v jiné situaci, než jsme bývali. Tým se hodně změnil a obměnil. Oproti loňsku hráli derby jen Sanders, Alič, Stria a Landa. Jsem rád, že jsme se za dva měsíce zlepšili v obraně, jdou nám lépe systémy, ale potřebujeme čas a trpělivost.

Jakub Houška, zraněný kapitán BK Děčín

„V pondělí jsem sundal sádru, teď to budu dva týdny procvičovat. Doufám, že bych mohl začít něco hrát koncem listopadu. Je to hrozný být na zápase na lavičce, ale je to tak. Už se těším na hřiště…"

Ústí n. L. – Děčín 74:85

Čtvrtiny: 13:18, 36:48, 56:64.

Nejvíce bodů: Reese 35! (12 doskoků), Nolen 11, Ličartovský 10, Horák 5 – Stria 19, Pope a Sedmák po 17, Bažant 10, Sanders 8, Landa 7. Rozhodčí: Hruša, Vondráček, Linhart. Fauly: 22:26. TH: 34/21 – 25/20. Trojky: 5:11. Diváků: 1080.