Zatímco před minulým ročníkem vystřihl scénu, která parodovala sci-fi klasiku, nyní se trenér Pavel Budínský představil jako agent James Bond. Opět nechyběl ani prezident klubu Miroslav Chrastný, svou roli v propagačním videu získal děčínský zastupitel a děčínský strážník Václav Němeček.

„Po minulém natáčení jsme to letos trochu pozvedli. Jirka Janda přišel s nápadem sehrát scénku á la James Bond. Je to naše letošní marketingová filozofie," vysvětluje Pavel Budínský.

Ten se v „Mexiku" pere s padouchem, kterého hraje právě Václav Němeček, což je pro strážníka netradiční role. „Někdo si musí vyzkoušet všechny role v životě," komentoval svou roli s úsměvem mimo jiné i zkušený trenér boxu.

NA VIDEO SE MŮŽETE PODÍVAT ZDE…

Scény v klipu vypadají velmi věrohodně, dokonce tu praskají stoly. „Vtipné je, že když mě padouch na ten stůl hodí, tak jeho prasknutí nebylo v plánu. Ale režisérovi se to hodilo do krámu. Překvapilo to všechny, včetně servírek a hostů v restauraci," smál se Budínský.

Ten nakonec padoucha přepere. Zkusil by si poměřit síly s Němečkem na ostro? „Neblázněte, to určitě ne. Vždyť já se nikdy nepral a doufám, že ani prát nebudu. Ale s Vencou jsem si to užil, předvedl kumšt. Zasvětil nás do věcí, o kterých jsme toho moc nevěděli. Něco bych nebyl schopný v reálu udělat. Jako třeba strkat palce do očí, nebo Vencu přetáhnout židlí. Hvězdné války mě bavily, ale je pravda, že tohle má akčnější mód a hodně jsme se nasmáli. Na druhou stranu to natáčení trvalo dlouho, někdy mně v tom obleku bylo docela pěkné vedro," říká trenér děčínských Válečníků.

Děčínský klub je znám dobrou prací s fanoušky a také už mají natočeno několik pozvánek – na ples nebo na play-off. „Myslím si, že se to velice povedlo. My už víme, že Jirka dokáže nastříhat opravdu zajímavá videa. A toto je toho opět důkazem. Nemáme profi kamery ani studia. Děláme to všechno sami, o to víc je pak výsledek úžasnější. Dá se užít i docela dost legrace. Jsem moc rád, že klub jde touto cestou a že to všichni v klubu dokáží podstoupit. A nejen v klubu… Všichni v Děčíně ví, kdo je Venca Němeček. Díky tomu je to video zase o něco lepší," říká děčínský basketbalista 
a kapitán Válečníků Jakub Houška.

Oba hlavní aktéři celého klipu se navzájem pochvalovali. „Musím Pavla pochválit. Natáčení byla taková pohodička, se sportovci se vždy dobře pracuje," konstatoval Němeček. „Předvedl opravdu profesionální přístup. Navíc asi není zvyklý na roli padoucha," připomněl Budínský.

Ti, kterým se videonahrávka zalíbila, nemusí smutnit. Rozhodně prý nebyla na toto téma poslední. „Do všeho, co vymyslí, s radostí půjdu," dodal Němeček. „Určitě se chystají další díly. A rozhodně se tam někde s Vencou ještě potkáme. Takže tahle naše rvačka rozhodně nebyla poslední," slibuje Budínský.

A CO ŘÍKAJÍ NA VIDEO FANOUŠCI?

MILAN MYŠÍK (Benešov n. Pl.): „Scénka Jamese Bonda mě velice pobavila. Ale je pravda, že tato role mi k panu Budínskému sedí, byť ho samozřejmě neznám osobně. Jinak přeji klukům a celému týmu minimálně tak úspěšnou sezónu jako byly poslední dvě, hlavně bez zranění, a radost ze hry."

MICHAELA ROSENBERGOVÁ (Ústí n. L.): „Nemám ráda násilí, takže jsem asi nepochopila pointu videa. Druhá část Válečníků je dobrá, je to moc hezky zpracované. Ale ten začátek prostě nechápu."