Zápas bude obsahovat několik zajímavostí. Děčín ztrácí na druhý nejlépe střílející tým jedno vítězství, domácí premiéru si odbude kouč Válečníků Tomáš Grepl. A těžko říct, co se bude dít v ochozech po odvolání Pavla Budínského. „Fanoušky žádám, aby nás podpořili, protože tým to potřebuje. Chceme být dál úspěšní a vyhrávat,“ zdůraznil asistent děčínského trenéra Jakub Houška.

Ten si je vědom, jakou sílu v sobě výběr protřelého stratéga Predraga Benačka, skrývá. „Olomoucko je hodně kvalitní tým, plný výborných hráčů a velikých jmen, který vystupuje velmi sebevědomě. V posledním utkání sice doma podlehl Pardubicím, ale o to bude naše situace těžší, protože přijede do Děčína porážku odčinit. My se musíme k přednostem soupeře, tedy jeho střeleckému umu a kvalitě na útočné polovině, postavit jako Válečníci - bojovat, makat a nedat mu nic zadarmo,“ burcuje Houška.

Trenér Grepl bude jistě spoléhat především na umění Lamba Autreyho. „Tady v Děčíně se odehrálo dost změn a jsou zde smíšené pocity. Ve středu se utkáme s těžkým soupeřem. Bereme to však jako profesionálové, musíme na hřišti zůstat jednotní a udělat maximum pro výhru. Vyhráli jsme čtyři těžká utkání v řadě a věříme ve skvělou atmosféru,“ dodal americký basketbalista.