„V domácím utkání s Kolínem budeme potvrzovat roli papírového favorita a podle toho musíme k tomuto utkání přistoupit. Ke Kolínu chováme respekt, na jejich palubovce jsme zvítězili až v prodloužení, avšak věřím, že pokud budeme hrát basketbal jako v posledním utkání proti Turům ze Svitav, budeme naplno bodovat,“ řekl na klubovém webu děčínský trenér Pavel Budínský.

První letošní vzájemný zápas byl ofenzivně laděný. Válečníci urvali výhru 105:101 až v prodloužení.

Tři kola před koncem základní části dojde na střet týmů se shodnou bilancí Ústí a Olomoucka. Sluneta se také v sobotu v Prostějově pokusí odčinit poslední domácí debakl o 47 bodů od Svitav.

„Měli jsme týden na to, abychom se oklepali z drtivé prohry a připravili se na dalšího kvalitního soupeře. Musíme se vrátit k samotným základům naší hry. Všech pět hráčů na hřišti si musí uvědomit, že basketbal je kolektivní sport, a že se jeden bez druhého neobejdou. Důvěřovat pravidlům, která máme nastavena a upozadit své statistiky na úkor týmového výkonu. Zkrátka to, co nás zdobilo v posledních dvou měsících,“ apeluje kouč Antonín Pištěcký.