Děčín přivítá doma v „Maroldovce“ od 18.00 Ostravu, ústecká parta se o třicet minut dříve představí na palubovce pražských vysokoškoláků.

Sluneta má USK Praha rozhodně co vracet, protože první střetnutí v této sezóně ovládli hráči z hlavního města 80:74, když lépe zvládli koncovku. Od té doby už ale oba týmy zaznamenaly jistý progres.

„Našli jsme ztracenou formu a na USK toho musíme využít, trápí nás sice zranění, ale věřím, že si s tím tým poradí a najdeme hráče, kteří dokáží zastoupit ty zraněné. USK podává výkony jak na houpačce, porazit doma Olomoucko a prohrát v Hradci jsou toho důkazem. Pokud k utkání přistoupíme se stejnou energií jako proti Opavě, odvezeme si z Prahy vítězství,“ řekl ústecký trenér Antonín Pištěcký.

V jeho kádru chybí kvůli zraněnému kotníku křídlo Martin David. Pivot Dalibor Fait má pro změnu zraněný malíček na ruce.
„USK umí na domácí palubovce překvapit kdejakého soupeře. My musíme hrát se stejným nasazením jako v posledních zápasech,“ uvedl ústecký pivot Pavel Houška.

V plné síle nepůjdou do zápasu ani Válečníci. V sestavě Děčína budou totiž stále chybět podkošové opory Robert Landa a Pavel Grunt.

„Zápas s Ostravou se hraje v nepříjemný termín. Američané odlétají na svátky domů a také zbytek týmu bude mít několik dní volna, takže utkání bude velmi nevyzpytatelné. A nevyzpytatelný nás čeká i soupeř, který umí zahrát dobré zápasy, ale také umí zahrát ve špatné formě. Přesto musíme být maximálně koncentrováni a jediným naším cílem je toto utkání zvládnout,“ řekl Tomáš Grepl, trenér BK Armex Děčín.

„Po vánoční pauze je výhra na domácím hřišti pro nás povinností, zatímco konkurenti z Ostravy mohou pouze získat. Věřím, že přetavíme sváteční pohodu na pohodu herní. Fanoušci si od nás zaslouží opožděný dárek pod stromeček a zároveň tak oslavíme příchod nového roku,“ uvedl děčínský křídelník Šimon Ježek.
Jeho tým by měl naplnit roli favorita.