Ani po více než roce se někteří lidé na děčínských Maxičkách nepřenesli přes to, že tu magistrát nechal na autobusové točně pokácet dva smrky.

Stromy padly na žádost děčínského dopravního podniku. Ředitel podniku Bohumil Bárta tehdy v on-line rozhovoru pro Děčínský deník argumentoval tím, že v zimě, kdy je silnice zúžená, mají autobusy problém se na točně obrátit.

To ale místní nadzvedlo: Podle nich byl tento argument nesmyslný, stačilo tu nechat lépe odklidit sníh, navíc autobusy sem v zimě podle nich jezdí bez přívěsu. Paradoxní je, že na dotaz, proč byly smrky pokáceny, odpověděl děčínský magistrát, že se tak stalo na žádost dopravního podniku, který uvedl, že smrky vadí při otáčení autobusů především v letních měsících!

Stromy tedy loni na jaře padly – a s točnou se nic neděje.

„Do dnešního dne je točna neupravená a zarůstá trávou," uvedl Alexandr Dudek z Maxiček. Zajímá ho, kdy bude točna upravena – a co se se s ní bude dále dít. „Ptáme se tedy, proč byly smrky pokáceny a zda nebudeme muset dále čekat na úpravu točny?" dodává.

Zřejmě nic. „O dalších úpravách obratiště jsme nebyli informováni," uvedla mluvčí Děčína Markéta Lakomá. A nebude se ani sekat tráva, město na to prý nemá peníze.