Ten nyní vydává další kalendář, jehož výtěžek půjde na dobrou věc.

Válečníci na železničním mostě, na šedesát let staré lodi nebo ve výtahu na Pastýřskou stěnu. Tam všude fotili hráči děčínského basketbalového klubu kalendář pro příští rok, jehož výtěžek půjde na podporu léčby těžce nemocné Andulky Violové.

Dlouho ale Jakub Houška nevěděl, jak kalendář pro příští rok pojmout.

„Nakonec rozhodla má jarní návštěva východního nádraží a jeho bývalé tělocvičny, kdy jsem byl tak trochu oslněn historií této budovy a říkal jsem si, co do toho zatáhnout takováto místa v Děčíně. Místa, která mají historickou hodnotu, která jsou opuštěná, která každý zná a jestli náhodou nezná, tak připomenout, že existují," popisuje vznik nápadu na kalendář pro příští rok Jakub Houška.

Ten jako vždy dokáže pro věc nadchnout i své spoluhráče, takže na fotkách kalendáře se představí téměř kompletní prvoligový tým.

„Líbil se mi Kubův nápad fotit v exteriéru na neobvyklých místech se zajímavou atmosférou," pochvaluje si nápad na focení Houškův spoluhráč Robert Landa.

Občas je sice fotografka Veronika Kučírková stavěla do pozic, které jim nebyly úplné pohodlné a přirozené, ale příliš se nevzpírali.

„Fotografka si uměla přesně říct, co chce. Ukázala, že je to profesionál, což je vidět na výsledcích. Pokud něčemu nerozumím, nechám se od profesionála vést," dodává Landa.

Spolupráci s basketbalisty si pochvaluje také fotografka Veronika Kučírková.

„Občas trochu zlobili. Ale myslím, že je Kouba zpracoval a byli smíření se vším. Psí kusy jsem při focení vyváděla především já," říká se smíchem Veronika Kučírková. Ta si při focení neváhala lehnout nebo kleknout jen proto, aby získala co nejlepší záběr.

Nové kalendáře pokřtí basketbalisté v sobotu 26. listopadu v půl jedné na vánočních trzích na Masarykově náměstí.

Houška se věnuje charitativním projektům přibližně tři roky. Za tu dobu se mu podařilo vybrat úctyhodnou částku.

„Za ty tři roky jsme získali téměř 300 tisíc korun. Takže si myslím, že po Vánocích tuto hranici překročíme," přibližuje úspěšnost svých projektů Houška.

A je více než pravděpodobné, že se mu tuto částku brzy již skutečně podaří překročit. Kalendářů nechal vytisknout zatím 200. Ale s největší pravděpodobností bude muset nechávat dotisknout další. Velká část nákladu je totiž již rozebraná nebo zamluvená.

Oproti některým jiným podobným akcím půjde na pomoc Andulce celá částka utržená za kalendáře. Takže každý, kdo si jej koupí, přispěje 250 korun. Houškovi se totiž podařilo sehnat sponzory, kteří zaplatili vytištění kalendářů.

Kromě kalendářů pořádá Jakub Houška na svých stránkách dražby, jejichž výnos putuje také na charitativní účely. V současné době je možné vydražit mikinu Koubasketu podepsanou skupinou Kryštof.

Kalendář Koubasket 2017Pro příští rok připravil kapitán basketbalistů Jakub Houška pod svou značkou Koubasket hned dva kalendáře – velký nástěnný ve formátu A3 a menší stolní. Pokřtí jej během víkendového slavnostního rozsvěcení stromku na Masarykově náměstí. Kalendář, jehož celý výtěžek půjde na pomoc nemocné dívky z Děčína, bude možné koupit přímo na Masarykově náměstí, případně v e-shopu na stránkách koubasket.cz. Nástěnný i stolní kalendář 
s fotografiemi děčínských basketbalistů stojí 250 korun.