Dalšímu problému čelí vedení Rumburku. Audit, který kontroloval městem vyplácené dotace, totiž zřejmě nedopadl pro radnici nejlépe. Město s jeho závěrem nesouhlasí.

Nezávislý auditor kontroloval vyplácení dotací pro Fotbalový klub Rumburk v letech 2009 až 2012.

Protože šlo o vnitřní audit, kompletní zpráva není určena pro veřejnost. Na to, že něco není v pořádku, ale upozornilo samo město, protože na radě města 23. ledna audit rada nejprve projednala a poté odmítla. Rada navíc pověřila místostarostku města Alenu Winterovou, aby s nezávislou auditorskou firmou, která ho provedla, všechno projednala.

„Paní místostarostka chtěla vysvětlení. Ale více k tomu říci nemohu, to by mě muselo město zprostit mlčenlivosti," říká auditor Jan Svoboda, jehož nezávislá firma, Audit obce s.r.o., audit provedla.

„Pro nás to pořád není uzavřené, musíme si k tomu ještě sednout," řekla Děčínskému deníku Winterová s tím, že audit byl údajně neúplný. Více podrobností ale uvést odmítla.

O auditu nechtěl mluvit ani starosta Rumburku Jaroslav Trégr. Prý o prověření auditu nerozhodoval.
„Já vám odpovědět nemohu, protože jsem se z tohoto bodu jednání rady města vyloučil," uvedl Trégr.

Podle informací Děčínského deníku má vedení města pádné důvody, proč s auditem nesouhlasit. Nevyznívá pro něj totiž příliš  lichotivě.

Nezávislá firma kontrolovala celý proces vyplácení dotací na fotbal, a to až do vyúčtování příjemcem.
Podle auditu k žádostem 
o dotaci v roce 2009 byly přiloženy rozpočty projektu, které položkově nekorespondovaly s vykazovanými náklady, což znamená, že nebylo  postupováno dle rozpočtu. Z dokladů jednoznačně nevyplývalo  použití pro účely stanovené ve smlouvě.

Toto se opakovalo i u dalších roků, v roce 2011 a 2012 navíc nebyl doložen podíl vlastních zdrojů.
U všech dokladů se navíc uvádí, že není prokázáno, zda prostředky byly využity k danému účelu, což jinak řečeno znamená, že byly zřejmě předloženy účtenky na něco jiného, než bylo předmětem dotace.

Právě z dotačního podvodu v souvislosti s fotbalem je obviněn starosta Rumburku Jaroslav Trégr. Jeho obvinění 
z loňského roku ale s tímto vnitřním auditem vyplácení dotací nesouvisí.