Na Milešovce zaznamenali dopoledne nárazy větru o rychlosti až 130 kilometrů za hodinu, na hřebeni Krušných hor foukalo rychlostí až 110 kilometrů za hodinu a napadlo deset až 15 centimetrů sněhu. Hasiči zatím žádné materiální škody nezaznamenali a relativně sjízdné jsou i všechny silnice. Vítr se zatím zklidňuje, druhá vlna větru ale ještě přijde.

"Obzvlášť v Ústeckém kraji by měla být ještě silnější," řekl Radek Tomšů z ČHMÚ.

V noci se na hřebeny Krušných hor opět vrátila zima; hodně fouká. V polohách nad 600 metrů nad mořem se tvoří sněhové jazyky a závěje, v nížinách ale stále jen prší. Na Milešovce, větrném vrcholu Českého středohoří, naměřili kolem 11:00 vítr o průměrné rychlosti asi 122 kilometrů za hodinu a nárazy se opíraly ještě o něco silněji.

"Žádné výjezdy kvůli počasí zatím nemáme, přitom při pohledu na internet bych čekal katastrofu. Pravda, řešili jsme jedny uvolněné plechy, ale tam šlo spíš o krádež barevných kovů," řekl v poledne mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Problémy nedělá počasí ani na železnici, zato na horských silnicích ano. Ve vyšších polohách se protažené silnice rychle zafoukávají, přestože mají silničáři všechny vozy v terénu. "Žádný úsek není uzavřen, nabádáme však k opatrnosti," řekl dispečer Správy a údržby silnic Ústeckého kraje.

Kolem poledne začal vítr zase slábnout, ale zřejmě jen dočasně.

"Ten vítr bude mít dvě fáze, jedno zesílení nás postihlo dnes ráno a dopoledne, druhé a výraznější čekáme večer a v noci na pátek. Projevovat by se mělo nejsilněji právě v Ústeckém kraji," řekl Tomšů. Zesílit by mělo i sněžení, zatímco dnes do rána spadlo jen asi deset milimetrů srážek, v pátek se čeká dalších 20 až 30 milimetrů. "Hlavně na horách to bude mít podobu sněhu, při teplotách kolem nuly to znamená asi 20 centimetrů nové pokrývky," dodal Tomšů.