Na páteční cestu na brigádu nejspíš do smrti nezapomene sedmnáctiletá dívka z Varnsdorfu. V Poštovní ulici se ji pokusil znásilnit stejně starý mladík. Když se mu dívku znásilnit nepodařilo, ukradl ji alespoň mobil. Nebyl to ale jeho jediný násilný čin. Úplně stejně postupoval o několik minut později nedaleko hasičárny. Násilník již sedí v policejní cele.

„První  nezletilou dívku oslovil v Poštovní  ulici a požadoval po ní vydání mobilu. Svůj požadavek podpořil fyzickým kontaktem, kterému napadená dívka musela čelit několik minut. Navíc jí měl vyhrožovat znásilněním. Ze strachu o svůj život vydala mobilní telefon," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Dívce se ale naštěstí podařilo utéct. Krátce na to její rodiče zalarmovali policii, která začala pátrat v ulicích po mladém muži.

Během pár minut se ale na tísňovou linku police obrátila další žena s tím, že se ji pokusil někdo znásilnit jen o pár ulic dál.

„Policisté ze zdejšího obvodního oddělení a hlídkové služby započali pátrání, na jehož konci bylo nalezení hledaného. Mládenec byl zadržen a po vyslechnutí bude obviněn z dvojnásobné loupeže," řekla v pátek odpoledne Trypesová.

Zda se mladíkovi podaří prokázat i dvojitý pokus o znásilnění se ukáže v průběhu dalšího vyšetřování.

Pro nezletilého mladíka to nebyl jeho první střet z policií. Začátkem tohoto týdne totiž uprchl již podeváté z pasťáku v Buškovicích na Lounsku.

Nyní se ale na svobodu nejspíš jen tak nepodívá. V sobotu totiž chtějí podat rumburští kriminalisté návrh na vzetí do vazby.

„Vzhledem k věku poškozených dívek i osoby možného pachatele nebudeme sdělovat bližší informace k jejich osobám," dodala mluvčí.