Někdejší trhovci přešli před obchodní dům Korál
a vrátit se zpátky na Husovo náměstí nechtějí. Tržnice tak slouží spíše dětem, kteří tu jezdí na koloběžkách či kopou do míče.

To by se ale mělo již brzy změnit. Na podmokelské tržnici by se totiž měly od října jednou za 14 dní konat oblíbené farmářské trhy.

„Záměrem města je, aby se farmářské trhy střídaly – jeden týden v Podmoklech, jeden týden v Děčíně. V současné době se připravuje smlouva s novým pořadatelem," uvedla mluvčí města Markéta Lakomá.

Dosavadní provozovatelka farmářských trhů v Děčíně Šárka Justrová totiž končí. Smlouva jí vyprší na konci září. Nový provozovatel farmářských trhů je již vybraný, smlouva s ním ale ještě nebyla podepsána.

„Konkrétní podoba a podmínky ještě nejsou jasné," dodává Lakomá.

Pokud vše dopadne dobře, novou podobu farmářských trhů by lidé měli poznat od října letošního roku. Pořadatel je zkušený, pod hlavičkou Severočeských farmářských trhů totiž tyto trhy pořádá v osmi městech v Ústeckém kraji. Teď by k nim měl přibýt také Děčín.

„Město nás oslovilo, představili jsme svou koncepci. Jednou z podmínek bylo, zapojit podmokelskou tržnici," říká za organizátory Adam Weber.

Ten si je vědom toho, že lidé jsou na farmářské trhy zvyklí na Masarykově náměstí. Jednu středu se tedy budou konat tam, další pak právě v Podmoklech. Obě lokality by se tak měly pravidelně střídat.

„Uvidíme a vyzkoušíme, zda tam budou lidé chodit. Je šance, že farmářské trhy 
v Podmoklech přilákají nové zákazníky," dodává s tím, že se na nich lidé mohou těšit na výhradně potravinářské zboží.

„My děláme výhradně potravinářské trhy a snažíme se také, aby byly potraviny navíc od místních výrobců," upozorňuje Weber. Dodává, že výjimečně nabídku potravin doplní třeba prodejcem košíků.

V minulosti se přitom stávalo, že na farmářských trzích na Masarykově náměstí mohli lidé koupit spoustu jiného zboží, třeba bavlněné látky nebo ponožky. To řada z lidí kritizovala a s organizátorkou to řešilo také město.

Rekonstrukce tržnice Velká rekonstrukce podmokelské tržnice za více než čtyři miliony korun začala loni v létě. Hotovo mělo být nejpozději do konce září. Stavební firma sice požádala o prodloužení termínu, protože se po odbourání betonu objevila kanalizace. Jenže ani 
o půl roku později nebyla oprava dokončená. Nyní opět došlo na výměnu části dlažby. Město Děčín práce na tržnici reklamovalo několikrát, několikrát došlo 
k různým úpravám. Trhovcům to ale nevadilo, ti o novou tržnici totiž neprojevili zájem a zůstali u obchodního domu Korál, kam se před rekonstrukcí přesunuli.
Vrátit zpátky se nechtějí – tvrdí, že tady mají lepší kšefty než na tržnici.