„Jeden z řidičů, který do pěší zóny vjel s autem taxislužby, odmítl strážníkovi předložit doklady a poté se na něj rozjel. Osmatřicetiletému řidiči teď hrozí obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě," uvedl mluvčí děčínský strážníků Tomáš Pavlík.

K incidentu došlo ve čtvrtek krátce po poledni. Hlídka kontrolovala auta vjíždějící do pěší zóny. Jeden ze strážníků se chystal zastavit auto taxislužby červené barvy. Řidič u strážníka zastavil a na žádost o předložení dokladu totožnosti reagoval velmi vulgárními výrazy.

„Ihned poté se prudce rozjel na jednoho ze strážníků. Hlídka se pokusila nebezpečného řidiče zastavit, přičemž se strážníkovi podařilo u rychle jedoucího auta jen otevřít dveře, ze kterých během ujíždění vypadnul mobilní telefon," popsal incident ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Protože po pěší zóně chodí lidí, strážníci se rozhodli, že nebudou agresivního řidiče pronásledovat, aby neohrozili další chodce. Místo toho operační důstojník strážníků upozornil na ujíždějící auto další hlídky a také státní policii.
Pronásledování ale nebylo potřeba.

„Řidič se po několika minutách na místo vrátil pro ztracený telefon. Hlídka jej na místě zadržela a předala státní policii, která řešení události převzala," uzavřel Marcel Horák.