„Nebyla jen světově proslaveným sportovcem, ale také skromnou a empatickou osobností se snahou pomáhat druhým a zvláště pak dětem a začínajícím sportovcům ze sociálně slabých rodin," uvedla Marta Vážná z děčínského Sportovního klubu dětí a mládeže.

Věra Čáslavská.Zdroj: archivSrdce nad Olympem je totiž doprovodným programem soutěže pro talentované děti O pohár Věry Čáslavské, kterou naše nejslavnější olympionička založila v roce 2011. Té se vždy osobně účastnila a do Děčína se ráda vracela.

„Byla velkým příkladem pro mládež a akce Srdce nad Olympem chce připomenout i naplňovat její odkaz člověka, sportovce s vysokým morálním kreditem a pevných charakterových vlastností," řekla Vážná.

Program chce ukázat některé důležité okamžiky jejího života, tradici soutěže v Děčíně a vystoupení gymnastických skupin i jednotlivců včetně profesionálních akrobatů, při jejichž výkonech se podle slov Vážné tají dech.

Životem Věry Čáslavské a celým programem provede moderátor Petr Vondráček. Zazní i nejoblíbenější píseň Věry Čáslavské ,,Jednoho dne se vrátíš" v interpretaci děčínské zpěvačky Sabiny Křovákové.

Představení se uskuteční v sobotu 6. května od 17.30 v Městském divadle Děčín.

Iva Kubelková
Ples karatistů na zámku bude moderovat Iva Kubelková. Vyhrajte vstupenky