Republikoví mistři, účastníci evropských, ale i světových šampionátů. Držitelé několika medailí, ale i třeba světových rekordů. Taková vybraná sportovní společnost si dala dostaveníčko do děčínského divadla. Právě tady vyvrcholila anketa Deníku Nejúspěšnější sportovec Děčínska 2016.

Zraky všech se nejvíce upínaly na hlavní kategorii. Mezi dospělými jednotlivci své vítězství neobhájil basketbalista Tomáš Vyoral. Novým králem je silový trojbojař Daniel Pianka, který tak vyhrál vůbec poprvé v historii.

„Je to pro mě obrovské překvapení. Počítal jsem tak s desátým místem. Moc mě to potěšilo. Když vezmu, jak velká sportovní konkurence tady byla. Vážím si toho," pravil bezprostředně po vyhlášení překvapený Pianka.

Druhé místo putovalo přeci jen do děčínského basketbalového klubu, získal ho totiž Robert Landa. A třetí byl karatista Adam Zdobinský, který se pravidelně dostává do nejlepší desítky.

Skoro nic nového se nedělo v dospělých kolektivech. Další cenu za první místo si odnesl BK ARMEX Děčín, tradičním korunním princem v této anketě jsou fotbalisté Varnsdorfu. Ovšem na třetí místo se dostal oddíl TOM Mikulášovice.
V mládežnických kategoriích kralovali kanoisté. Mezi jednotlivci byla nejlepší Kateřina Zárubová, která tak navázala na loňský úspěch Ivany Boháčové. V kolektivech pak popáté v řadě vyhrál klub TJ Kajak Děčín.

Už šest let kraluje veteránské kategorii skvělá judistka Lenka Königová, která vítězí od roku 2011. Historicky první vítězství v kategorii mládežnických trenérů si odnesl Jan Steklý z Karatedó Steklý.

Nové jméno se objevilo mezi handicapovanými sportovci. Kategorii nevyhrál nejžhavější favorit Petr Kumstát, ale jiný výborný kuželkář Petr Roháček.

Velmi zajímavou kategorií, ve které o vítězi rozhodnou pouze čtenáři, je Sportovní hvězda Deníku. Nejvíce hlasů nakonec získala mladá veslařka Anna Žabová, stále velká naděje VK Slavia Děčín. „Řekla jsem babičce, ať mi pošle hlas. A ono to vyšlo. Jsem upřímně moc překvapená. Všem moc děkuji za hlasy, které mi poslali," usmívala se sympatická sportovkyně.

Všichni účastníci slavnostního galavečera si užili bohatý kulturní program. Z regionu vystoupila taneční skupina Her Majesty a také taneční skupina Prestige. Dále byla k vidění laserová show, artistické vystoupení, předvedla se i Johana Jeřábková.

Mezi předávajícími, kteří byli z řad Deníku, sponzorů a nebo zástupců měst a obcí, nechyběl bývalý vynikající skikrosař Tomáš Kraus, nebo sympatická a úspěšná boxerka Lucie Sedláčková. Celým večerem provázel moderátor Radek Šilhan.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SPORTOVEC DĚČÍNSKA - 2016

DOSPĚLÍ – JEDNOTLIVCI1. Daniel Pianka (OST Varnsdorf) – silový trojboj
2. Robert Landa (BK ARMEX Děčín) - basketbal
3. Adam Zdobinský (Sport Relax Děčín) - karate
4. Lenka Hrochová (TJ Kajak Děčín) - kanoistika
5. Tomáš Vyoral (BK ARMEX Děčín) - basketbal
6. Anna Žabová (VK Slavia Děčín) - veslování
7. Martina Schmoranzová (BC Rohovník ARMEX Děčín) - box
8. Tomáš Fúsek (TOM Mikulášovice) – outdoor running
9. Alexander Jakubov (FK Varnsdorf) - fotbal
10. Jaroslav Hašek (HC Děčín) - hokej

DOSPĚLÍ – KOLEKTIVY
1. BK ARMEX Děčín (basketbal)
2. FK Varnsdorf (fotbal)
3. TOM Mikulášovice (outdoor running)

MLÁDEŽ – JEDNOTLIVCI1. Kateřina Zárubová (TJ Kajak Děčín) - kanoistika
2. Anna Jiřina Pavlasová (HC Děčín) – hokej, rychlobruslení
3. Jakub John (SK JUDO Děčín) - judo

MLÁDEŽ – KOLEKTIV
1. TJ Kajak Děčín - kanoistika
2. VSK Spartak Děčín - volejbal
3. KVM Děčín – vodní motorismus

MASTERS (VETERÁNI)1. Lenka Königová - judo

TRENÉR MLÁDEŽE
1. Jan Steklý - karate

HANDICAPOVANÍ1. Petr Roháček (AVAZ Děčín) - kuželky

SPORTOVNÍ HVĚZDA DENÍKU
Anna Žabová (VK Slavia Děčín) - veslování