V dnešní době stále více lidí hledá řešení svých zdravotních potíží skrze účinné látky obsažené v rostlinách. Studnicí inspirace pro západní svět je především Čína a další asijské země, ve kterých má léčba bylinkami dlouhou tradici. Jedním z vychvalovaných prostředků je červený čaj Pu-erh. U nás se objevuje i pod názvem Pchu-er či Čínský penicilin, v sortimentu NATURHOUSE jej naleznete pod názvem Infunat te rojo.

Pu-Erh je účinným pomocníkem v boji s nadváhou, je nazýván též požíračem tuku. Jedná se o ideální doplněk redukčních diet, případně také nápoj při provádění očistných postních kúr. Mezi další, klinicky ověřené účinky, patří: ochrana před infekčními chorobami, usnadňuje trávení tučných jídel, posiluje imunitní systém, pročišťuje organismus a působí antidepresivně.

Vzhledem k nízkému obsahu kofeinu (taninu) je možno Pu-Erh popíjet prakticky celý den až do večera. Nejlepších výsledků bývá dosaženo, když tímto čajem nahradíte většinu přes den zkonzumovaných nápojů, především limonád, coly a kávy.

Nálev má tmavě hnědočervenou barvu s chutí silně zemitou až kouřovou. Někomu se zpočátku může zdát toto typické aroma příliš intenzivní, proto je třeba čaj ze začátku nevařit příliš silný a postupně si na jeho zvláštní chuť přivykat. Jinak se jeho příprava neliší od přípravy jiných čajů, důležité je nezalévat jej vařící, ale pouze ohřátou vodou.

A s jakými rostlinami se můžete v přípravcích NATURHOUSE setkat?

Jedná se například o lípu, meduňku, kořen čekanky nebo semínka jitrocele. Využívají se ale i účinky v ČR méně tradičních rostlin, jako jsou artyčok, kaktus opuncie nebo papája. O těch si povíme příště.

Centrum Naturhouse

Čaj Infunat te rojo i další produkty na bylinné bázi zakoupíte exkluzivně v NATURHOUSE. Dietetické centrum NATURHOUSE naleznete v Děčíně v OC Korál nebo v České Lípě, Jindřicha z Lipé 87. Objednat se můžete telefonicky na čísle 413 034 205 (Děčín) nebo 483 034 250 (Česká Lípa). Více také na adrese webu www.naturhouse-cz.