Pro každého, kdo se chce zbavit jarní únavy Naturhouse odborníci na novou výchovu ve výživě, doporučují držet se následujících zásad:

1. Zvyšte přísun tekutin. 2. Omezte přísun soli. 3. Dodržujte dietu bohatou na zeleninu a ovoce. 4. Kontrolujte přísun bílkovin. 5. Potraviny dobře omyjte a kontrolujte obsah přidaných látek.

Návrh zdravého jídelníčku:

Snídaně: Toasty FIBROKI (nebo celozrnný chleba) s tvarohem a jablky
Ingredience: 1 jablko, lžička citrónové šťávy, 50 g netučného tvarohu, lžička mletých oříšků, 2 toasty FIBROKI (přečtěte si, jak poznáte celozrnné pečivo a jaké mají speciálně tyto toasty výhody).
Postup přípravy: Jablko nastrouháme a smícháme se všemi ostatními přísadami. Konzumujeme buď lžičkou, nebo přímo na toastech.

Oběd: Osmahnutá rýže s tofu (4 porce)
Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 1 bolení tofu (600 g) nakrájené na malé kousky, 2 šálky mražené zeleniny, 2 šálky vařené rýže natural, 3 lžíce sójové omáčky Tamari, 1 šálek nakrájené natě mladé cibulky.
Postup přípravy: Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme tofu (lehce zhnědne přibližně po deseti minutách). Tofu dáme stranou vychladnout.
Na pánvi pak osmahneme zeleninu doměkka, přidáme rýži a sójovou omáčku. Vše povaříme asi tak pět minut. Promícháme s tofu a podáváme.

Večeře: Špenátový salát s cizrnou (4 porce)
Ingredience: olivový olej ve spreji, 1 konzerva okapané, propláchnuté a osušené cizrny, 1 hrnek citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 – 2 lžičky lněného oleje, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 hrnek rozdrobeného sýru feta nebo pokrájeného lahůdkového tofu, 150 omytých mladých špenátových listů, 2 červená jablka nakrájená na malé plátky, 2 lžíce čerstvě mletého lněného semínka.
Postup přípravy: Troubu rozpálíme na 220 stupňů, na plechu jemně postříkaném olejem opečeme cibuli (10 minut) a pak také dalších deset minut cizrnu.
Mezitím smícháme zálivku z citronové šťávy, olejů a česneku. Ve velké míse smícháme listy špenátu, fetu (tofu), cizrnu s cibulí, nakrájenými jablky, lněnými semínky a zálivkou.

Kde nás najdete?
Dietologické centrum NATURHOUSE v Děčíne v OC Korál nebo v České Lípě, Jindřicha z Lipé 87
Základní informace o nás získáte na našich webových stránkách: www.naturhouse-cz.cz
Objednat se můžete telefonicky na čísle: 413 034 205 (Děčín) nebo 483 034 250 (Česká Lípa), nebo na e-mailové adrese: naturhousedecin@seznam.cz, naturhouseclipa@seznam.cz