Navštívit dietologickou poradnu Naturhouse v Děčíně mě donutila jednoho krásného dne moje nadváha, kterou dlouholetá  kamarádka láskyplně nazývala spíše morbidní obezitou. Rozumějte mi dobře, vždy jsem byla takzvaně při těle nebo taky holka krev a mlíko, jenže v posledních letech jsem již narůstala do nevídaných rozměrů, které mi začínaly bránit v pohybu, omezovaly mě při výběru oblečení a v posledním stádiu jsem se začínala vyhýbat raději i lidem a s potem na čele probíhala městem v hrůze, že potkám někoho známého. Tento stav mi už začínal lézt krkem, ale stále jsem čekala na první impulz, který mě donutí udělat ten zásadní krok. A čekala..a čekala..až jednoho dne mi milá paní na ulici vrazila letáček do ruky a pozvala mě na konzultaci. V duchu jsem poděkovala vyšším silám a nadšeně vkročila do dveří obchodu. Ten jeden krok přes zápraží Naturhousu mi bez nadsázky změnil život, ale to jsem se měla dozvědět až za pár měsíců.

Moje cesta ke štíhlejší a spokojenější osobě tedy začala 24. října v poradně Naturhouse v Děčíně, kdy mě paní dietoložka zvážila a já skoro spadla z váhy překvapením. Koho by to napadlo, že jsem se propracovala až na solidních 101,1 kg při výšce 184 cm? Převážení je nutné a je součástí  vstupní půlhodinové konzultace. Zároveň se dozvídám jaký mám podíl svalů, tuku a přebytečné vody v těle. Marně přemýšlím, jak to přístroj dokáže zjistit a dozvídám se, že je to kvůli slabému elektrickému výboji, který je však údajně zdraví neškodný.
Následně se mě dietoložka podrobně vyptala na mé stravovací návyky, zdravotní stav, pohyb a vůbec jsme prošly celý můj denní režim. Já jsem se na oplátku dozvěděla, že jsem typ „hruška“- větší zadek a štíhlejší pas s úhlednou špekovou obručí.
Důležitá otázka byla na cíl, kterého chci dosáhnout. Mám velké oči- chci 20 kg dolů.

Na základě získaných informací mi dietoložka naordinovala dietu a podrobně mi vysvětlila, co mám v průběhu prvního týdne jíst a dále mi doporučila celou řadu užitečných „spojenců“ v podobě výrobků na bylinné bázi. O jaké spojence se jedná a jak mi chutnaly vám zase poreferuji příště.

Takže začínáme. Pokračování příště.

Kde nás najdete?
Dietologické centrum NATURHOUSE v Děčíne v OC Korál nebo v České Lípě, Jindřicha z Lipé 87
Základní informace o nás získáte na našich webových stránkách: www.naturhouse-cz.cz
Objednat se můžete telefonicky na čísle:  413 034 205 (Děčín), 483 034 250 (Česká Lípa), nebo na e-mailové adrese: naturhousedecin@seznam.cz, naturhouseclipa@seznam.cz