Zvláště, když
s mou osobou spojuje, jak píše: „Upřednostňování blíže nespecifikovaných zájmů před snahou o nalezení pravdy," čímž se mám údajně dopouštět „nízkého řešení".

Čím že jsem se to vlastně provinil? Tím, že jsem se neschoval před novináři a řekl svůj názor. Názor, za kterým si stojím i dnes. Řekl jsem, že se mi nelíbí, když dáváme jako město (Rumburk) nemocnici patnáct milionů korun na pořízení zdravotnických potřeb a ta si místo toho za peníze z veřejných prostředků najme jednu z nejdražších advokátních kanceláří na podání trestního oznámení a to jen proto, aby lidsky i politicky zlikvidovala jednoho z nejlepších lékařů – MUDr. Vondráčka. Ten se pro změnu „provinil" tím, že dělá dobře svoji profesi a nehraje si na detektiva. Pravdu má MUDr. Kučerová snad jen v tom, že zbytečné peníze na zmíněné trestní oznámení nevydává „nemocnice", nýbrž ten, kdo ji vede, tj. její ředitel a předseda představenstva Darek Šváb, a to zjevně za podpory náměstkyně ředitele Dr. Kučerové.

Je hezké, paní doktorko, že mi, jakožto ústavnímu činiteli, připomínáte nutnost dodržování zákonů všemi občany bez rozdílu. Na stranu druhou však sama podporujete zbytečné mrhání penězi na to, abyste potopili solidního lékaře, bez jehož aktivity by se násilné úmrtí nikdy neprokázalo.

Navíc v době, kdy se už předběžně k věci vyjádřila jak Policie ČR, tak i státní zástupce ve prospěch ošetřujícího lékaře, si velkopansky platit JUDr. Sokola, to už je silná káva nejen pro mne, ale 
i pro širokou veřejnost. A to už ani nemluvím o přinejmenším nedůstojném utajovaném nahrávání MUDr. Vondráčka, jehož jste se s panem Švábem rovněž zúčastnila. Rád bych také věřil, že jak píšete, „chcete léčit a neplýtvat časem na politické půtky". Vaše nominace hned na druhém místě na kandidátce pana Švába však hovoří o něčem zcela jiném…

Vážená paní doktorko, nikdo z nás není zcela bez viny, ale toto si MUDr. Vondráček 
a rumburská nemocnice opravdu nezaslouží!
Autor: Jaroslav Sykáček, senátor