Jiří Růžička bude i nadále ředitelem Základní školy v Tyršově ulici v Rumburku. Na svém čtvrtečním jednání o tom rozhodla rada města.

„Ve čtvrtek jsem byl jmenován ředitelem na dalších šest let," potvrdil Děčínskému deníku Růžička, který je zároveň aktivním opozičním zastupitelem.

Ten se přihlásil jako jediný do výběrového řízení na pozici ředitele školy, které šéfuje více než dvacet let. Výběrová komise jej doporučila jako vhodného kandidáta. Přesto jej rada města do této pozice spolu s dalšími řediteli nepotvrdila. Podle informací Děčínského deníku si radní pozvali na své zasedání jeho zástupkyni, aby ji pověřili od 1. srpna vedením školy. Po článku, který vyšel v Děčínském deníku a který upozorňoval na možné politické tlaky, ale radní náhle změnili názor.

„Bylo to celé komedie, prý byli od prvního okamžiku připraveni mne potvrdit ve funkci ředitele Základy školy v Tyršově ulici," tvrdí Jiří Růžička s tím, že za dopis podepsaný místostarostkou Alenou Winterovou prý mohla chyba jedné z úřednic.

O případu již informoval Děčínský deník. Podle jeho informací neměl být Jiří Růžička potvrzen ve funkci ředitele právě kvůli svým aktivitám v zastupitelstvu města, kde se výrazně vyhraňuje vůči místostarostovi Darku Švábovi.