Populární Saxana přiletí do Rumburku. Na městských slavnostech, které začínají právě dnes, se mimo jiné představí zpěvačka Petra Černocká. Slavnosti města Rumburk potrvají dva dny. Hlavní program je soustředěný do soboty.

Páteční program slavností je výhradně hudební. Od 18 hodin zahraje folková kapela Náhodou z Rumburku, po ní přijdou na řadu dva revivaly: Od 19 hodin to bude revival U2, od 20:30 pak revival skupiny Kabát. Konec pátečního programu je plánován na 22 hodinu.

Sobotní program startuje v 10:00. Městem projde průvod indiánů v čele s náčelníkem Vinnetouem. Začátek průvodu je v parku Rumburské vzpoury a půjde se přes Lužické náměstí.

Samotné slavnostní zahájení pak proběhne v parku v 10:25.

Po celý den pak na návštěvníky čeká především „indiánský" program. Lidé uvidí indiánské taneční vystoupení, indiánskou pohádku a dokonce se představí i indiáni na pštrosech. Lidé budou moci navštívit i indiánskou vesničku.

Hudební program začne v půl třetí odpoledne; jako první se představí Petra Černocká. O hodinu později zazpívá Petr Spálený. Mezi jednotlivými vystoupeními budou moci děti také soutěžit.

V půl šesté přijde na řadu zpěvák Michal Hrůza s kapelou, následovat bude Ewa Farna a rocker Aleš Brichta. Konec slavností by měl být kolem 22 hodiny.

Sobotní vstupné je 50 korun. Děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma.