Tím také řekl trenér Jílového své sbohem a do nové sezóny půjde celek s novým trenérským duem, Josef Florián po letech na lavičce končí. „Bylo to dlouhodobějšího rázu, cítil jsem, že by to chtělo změnu," pravil Florián. V Jílovém ho nahradí Radek Rangl a Ondřej Barilla.

Pane trenére, jak hodnotíte vaši poslední sezónu v Jílovém?

Sedmé místo je na naše možnosti nakonec docela dobré. Pomohla nám k tomu ta závěrečná dvanáctibodová šňůra, která nám dodala klid. Jinak to bylo jako na houpačce. Hodně to ovlivnila špatná tréninková morálka, několik hráčů bylo dlouhodobě zraněných. Náhrada pak nebyla adekvátní, prostě už pak nebylo kde brát.

Kde hledat další příčiny toho, že to týmu nekopalo jako obvykle?

Skoro celá jarní část ale byla výsledkově tragická. Na tom se odrazila doslova tragická zimní příprava. Co jsem v Jílovém, tak to byla asi nejhorší zima, co jsem zažil. Pak se to odráželo na výsledcích. Chápu, když někdo upřednostní práci. Ale aby si šel místo tréninku zaplavat nebo zahrát tenis, to není dobře.

Pojďme k samotným zápasům. Které se týmu povedly?

Povedly se podzimní zápasy se Střekovem a Libouchcem a oba duely s Pokraticemi.

To jsou všechno celky z horních pater soutěže, je vidět, že jste se uměli na favorita vytáhnout, ale kde jste body poztráceli zbytečně?

Děsný byl zápas v Košťanech, které na jaře porazily snad jenom nás. Místo, abychom tam vyhráli, jsme si nakonec domů odvezli čtyři kousky. Opět se nám nedařilo ve Velkém Březně, to už je taková tradice. Obrovsky nás zaskočila Brná, kde jsme prohráli 8:2.

Co mladí hráči? Moc jich do týmu nezapadlo, nechtělo by to nový kyslík do kabiny?

Kluci stárnou a náhrada prostě není. Dorost v Jílovém nemá potřebnou kvalitu. Jediný, kdo hraje je Horyna. Kubeš upřednostnil brigády. Geletič je případ sám pro sebe. Hrozně šikovný kluk, ale tréninková morálka na bodu mrazu. Když chceš někoho mladšího, musíš brát kluky z Děčína. Na tom Jílové už dlouho stojí.

Našel byste v týmu hráče, které byste rád vyzdvihl?

To já nerad dělám. Spíše obranné řady převyšovaly útok. Velké problémy byly ve středu hřiště. Jirka Štercl nehrál vůbec, Míša Just jen pár zápasů. Vzadu nás drželi obránci Rangl, Michl, Florián a Kořínek.

Vy jste se rozhodl skončit na jílovské lavičce. Důvody?

Bylo to dlouhodobější, ta změna byla asi potřeba. Radek Rangl má přirozenou autoritu, nové koště snad bude dobře mést. Já to cítil delší dobu. Nebavilo mě věčně telefonovat a shánět hráče. Tak jsme se domluvili s vedením klubu. Bylo to přirozenou cestou, rozešli jsme se v dobrém.

Budete odpočívat, nebo už máte nějaké jiné angažmá?

Nějaké nabídky byly, ale já je odmítl. Alespoň půl roku si dám pauzu, chci si odpočinout. Ale rozhodně se budu chodit na fotbaly koukat. Po čase mi to začne chybět, pak se určitě něco najde.