Na lyže tak o víkendu vyrazily tisíce lidí, návštěvnost je přitom poměrně vysoká i ve všedních dnech. Takovou sezonu provozovatelé léta nepamatují.

Přestože ve střediscích leží až 80 centimetrů sněhu využívají provozovatelé mrazivého počasí k výrobě dalšího technického.

„Na Bouřňáku to o víkendu vypadalo nádherně, jako v Alpách. Modrá obloha, sluníčko, na vrchu Bouřňák je lehce nad nulou, dole v Mikulově lehce pod nulou," popsal víkendové podmínky ve Sport Centru Bouřňák na Teplicku Petr Benda.

Středisko podle něj bylo o víkendu plné.

„Já takovou sezonu nepamatuju a starousedlíci říkají, že tady takové dny deset let zpátky nebyly," poznamenal.
Středisko je otevřené denně od 8 hodin. Ve středu je večerní lyžování a od pátku do neděle se lyžuje až do 18 hodin.

Také ve SKI areálu Ústí nad Labem v Zadní Telnici zažili rušný víkend.

„V neděli byl jen problém, že nebyla průjezdná silnice nahoru na Adolfov. Silnice byla zavátá a silničářům se nepodařilo ji zprůjezdnit, takže to bylo horší s parkováním," řekl Jindřich Holinger z tamního střediska.

Za víkend podle něj na lyže do Telnice vyrazilo kolem 2500 lidí, tím, že podmínky jsou dobré, je podle něj vysoká návštěvnost i ve všedních dnech.

„Hodně sem jezdí lyžaři z Prahy a také ze sousedního Německa – z Drážďan a Pirny," dodal.

Rekordní návštěvnost zažili také ve Sport areálu Klíny na Mostecku, parkoviště náporu lyžařů nestačila. Ti, kdo přijeli až k poledni, už hledali místa k parkování jen s obtížemi.

„Podmínky jsou skvělé, takže v provozu máme všechno, doděláváme snowpark, ten bude připravený někdy v týdnu," řekl za provozovatele Josef Dlouhý.

Upraveno je podle něj také zhruba 65 kilometrů běžeckých tratí. I v Klínech ještě doplňují technický sníh. „Zasněžujeme ještě prudší sjezdovky Slalomák a Pařezovku," dodal.