Česko zpívá koledy: Tak se jmenuje unikátní akce, které se můžete zúčastnit i vy, čtenáři Děčínského deníku. V našem okrese proběhne v Benešově nad Ploučnicí. Koledy spolu s lidmi bude zpívat místní pěvecký soubor Klubíčko.

Zpívání pěti nejznámějších koled (Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Nesem vám noviny, Dej Bůh štestí a Pásli ovce valaši) proběhne ve středu 
12. 12. 2012 v 18 hodin nejen 
v Benešově, ale v desítkách měst po celé zemi. Zpívané koledy spojí celou republiku, ale i naše krajany 
v zahraničí, například v Německu a Kanadě. V Benešově nad Ploučnicí 
se bude zpívat 
v horní části náměstí.

Česko zpívá koledy v Benešově nad Ploučnicí.„Doufejme, že vyjde počasí," říká starostka města Dagmar Tesarčíková. Na rozsvěcení vánočního stromu dorazily 
v Benešově stovky lidí, a tak starostka doufá, že také Klubíčko přiláká ty, kteří si chtějí nejen zazpívat, ale také si užít předvánoční atmosféru.

„Zveme celé město," dodává starostka s tím, že zpěv dětí doprovodí klávesy. Žádné speciální pódium se nechystá.

A pozor – pokud chcete získat texty všech zpívaných koled, kupte si Děčínský deník právě 12. prosince, kdy texty všech pěti koled otiskneme.

Pokud akci nestihnete, ale budete si zpívat koledy ve školách, školkách, s přáteli nebo s rodinou, pošlete nám své snímky na adresu koledysever@denik.cz a my je zveřejníme. Nezapomeňte připojit krátký popisek s místem, kde a s kým jste se fotografovali.