Po celou dobu uzavírky budou auta jezdit po objízdných trasách. Změny se dotknou také autobusových linek.

Práce na dopravním značení uzavírek jsou velmi technicky i časově náročné, přípravy na dopravní změny probíhají již od úterka.

Čtěte také: ROZHOVOR: Pětimostí v Děčíně se uzavře za pár dní. Ptali jste se odborníků z ČVUT!…ZDE…

„Nejdříve bylo instalováno značení na omezení parkování v Podmoklech, pokračovat budou další úpravy pro změnu dopravní situace. V sobotu bude vytvořen okruh v Děčíně IV a osazení betonových zábran na kruhovém objezdu u Mototechny. V neděli dopoledne pak bude definitivně uzavřen sjezd z Nového mostu," řekla Marie Blažková, primátorka města.

Na dodržování zákazu parkování bude dohlížet městská policie. Jeho porušení řidiče vyjde dráž než pár stovek za botičku.

„Dodržování zákazu parkování budeme pečlivě kontrolovat. Pro zachování plynulosti provozu je respektování všech příkazových značek naprostou nutností, a pokud řidiči neuposlechnou a auta odstaví na místech, kde parkování není dovoleno, vozidla nekompromisně odtáhneme," varuje neukázněné řidiče ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Autobusy městské dopravy linky 37 nebudou po dobu uzavírky zajíždět do některých zastávek. Od 7. ledna proto budou zastavovat zelené linkové na vybraných spojích i na Kotvě.

Autobusová linka č.37.Zdroj: MM Děčín