Pomoc v krizové situaci nebo přehled školských 
a zdravotnických zařízení nově naleznou lidé na novém webovém portálu Děčína. Pracovníci magistrátu sestavili všechny důležité informace do uceleného přehledu 
a vytvořili webové stránky
s podrobným popisem a mapovými podklady. Na webu stačí zadat www.rodina.mmdecin.cz. Portál běží od 1. března ve zkušebním provozu.

Co tu lidé 
vlastně najdou?

Najít si nového dětského specialistu nebo nejbližší dětské hřiště můžete nyní na stránkách prorodinné politiky, které se zaměřují na vzdělávání 
a zdravotnictví, zabývají se sociálními tématy a volnočasovými aktivitami.

Rozdělení stránek nabízí přehledné údaje jednotlivých oblastí a své si zde najdou jak rodiny, tak senioři. Ucelené informace z oblasti školství využijí rodiny s dětmi, které zde mají k dispozici kompletní seznam škol, školek, jídelen, sportovních hřišť, možností předškolního vzdělávání, heren apod.

Senioři zde najdou například komplexní katalog lékařských zařízení a lékáren. Návod, jak postupovat v krizové situaci, kontakty na terénní pracovníky a poradny zjistí občané v odkazu sociální tématika.

NA NOVÝ WEB SE PODÍVEJTE ZDE…

„Nový portál, na kterém jsme intenzivně pracovali, je doslova nabitý informacemi 
a je určen lidem všech věkových kategorií. Věřím, že pomůže lépe se orientovat v nabídce sociálních a zdravotnických služeb, jednoduše zde totiž zjistíte i aktuální lékařskou pohotovost a na mapě uvidíte přesnou polohu zařízení," řekla Hana Cermonová, náměstkyně primátorky.

Portál prorodinné politiky je první z novinek, které město Děčín pro obyvatele přichystalo. Následovat bude vylepšení a modernizace portálu pro turisty na adrese www.idecin.cz.