„To se týká především chirurgie, kam jezdí s úrazy turisté nebo děti z táborů,“ vysvětluje ředitel Lužické nemocnice v Rumburku Petr Dubravec.
Také tato jediná nemocnice ve Šluknovském výběžku bude mít přes léto omezený provoz. Ten se ale týká především ambulancí a odborných pracovišť jako je rentgen. „Na lůžkových částech oddělení budeme fungovat normálně. Snažíme se zajistit provoz tak, aby to pacient nepoznal,“ dodává Petr Dubravec.

Základní škola ve Šluknově.
Děti nahradili dělníci, školy začaly s letními opravami

S omezeným provozem musí počítat i pacienti v nemocnicích Krajské zdravotní. Tedy v Děčíně, Ústí nad Labem a v Teplicích. „Krajská zdravotní využije toto období pro provedení potřebných oprav, drobných úprav a k malování, tak jako každoročně,“ uvedl mluvčí KZ Ivo Chrástecký s tím, že o aktuální situaci na jednotlivých odděleních všech pěti krajských nemocnic naleznou pacienti informace na webu KZ www.kzcr.eu.

Omezení provozu Děčínsko Děčín
Rehabilitace
Lůžková část oddělení bude uzavřená od 29. 7. do 19.8. Ambulance bude mít v úterý a ve středu zkrácenou pracovní dobu do 14 hodin.
ORL
Lůžková i ambulantní část ORL oddělení bude uzavřena od 7.8. do 20.8.
Rumburk
V Lužické nemocnici omezí provoz v ambulancích. RDG bude mít otevřeno pouze do 14 hodin, jinde si budou lékaři a sestry vybírat dovolené po dnech.

Jako každé prázdniny bývá standardně omezený provoz i na některých lůžkových odděleních v nemocnici v Litoměřicích. Například lůžkové ARO omezí provoz na celé prázdniny. Po tuto dobu lůžkové ARO nahradí mezioborová JIP. „Nebude to pravidlem, ale může se stát, že záchranná služba odveze pacienta do jiného zařízení,“ upozornil ředitel nemocnice Radek Lončák a dodal, že běžnou letní přestávku budou mít také lůžková oddělení ortopedie a rehabilitace. „Akutní péči však pro pacienty zajistíme,“ dodal Lončák.

Až do pondělí 10. července bude kvůli rekonstrukci uzavřené také dětské lůžkové oddělení. Naopak porodnice a oddělení šestinedělí žádné omezení provozu o prázdninách nechystá. Také v roudnické nemocnici musí pacienti přes léto počítat s omezením na některých odděleních.