Výstupy na skalní stěny, nejkrásnější výhledy do krajiny plné skalních věží a hlubokých kaňonů, střípky té nejzajímavější historie, na vlastní oči vnímat rázovitost jedinečné lidové architektury, skalní hrádky, jízdy tramvají, parníkem, přívozem i vlakem do atraktivních turistických oblastí, společné a netradiční zážitky se svými nejbližšími to vše můžete zažít a poznat v Českosaském Švýcarsku krajině plné tajemství na výletech s místními znalci certifikovanými průvodci.

Obecně prospěšná společnost České Švýcarsko připravila pro sezonu 2012 pestrou nabídku průvodcovských služeb a spolu se Správou Národního parku České Švýcarsko vyškolila průvodce, kteří budou především v hlavní letní ale i podzimní sezoně 2012 provázet návštěvníky na jednodenních i dvoudenních okruzích s nevšedními názvy i následnými nevšedními zážitky jako Mysterium Labského kaňonu, Parníkem do skal, Daleké výhledy ze skalních věží apod.

Nejoblíbenějším okruhem roku je již od roku 2007 trasa Tramvají do skal.

Díky této trase můžete absolvovat nejen v Alpách, ale i v Českosaském Švýcarsku zajištěnou stezku plnou adrenalinových překvapení (komíny, strže). Po výstupu na skalní hřebeny přejdete neznámými místy ve skalách s vynikajícími výhledy do údolí Labe. Během tohoto jednodenního mírně náročného výletu, jdete samozřejmě pěšky (15 km skalami Saského Švýcarska, některé úseky po vysokohorských stezkách; jen pro osoby netrpící závratí!), ale pojedete také hned několika dopravními prostředky: vlakem, přívozem, tramvají po trati z r. 1898. Aktuální termíny na rok 2012: 9. června, 7. července, 21. července, 4. srpna, 25. srpna, 15. září.

A pozor, v rámci otevření turistické sezony 21. dubna je tento výlet za zvýhodněnou cenu 1+1 = jeden platí a druhý jde zdarma!

Autor: Dana Štefáčková