Je to příliš mnoho na tak malé tělíčko, ale rodina se nevzdává.

"Ani ve snu by mě nenapadlo, že bych mohla mít někdy nějaký problém, když jsme s manželem Lukáška plánovali. Není toho málo, ale fungujeme a to je to hlavní," dodala máma. Ta se snaží svému synovi zpestřit všední dny všemožnými způsoby. Jedním z nich jsou Rytíři silnic.

Prvně se „drsní" motorkáři, kteří si říkají Rytíři silnic, potkali s Lukáškem v Semilech.

„Tehdy se pohyboval pouze na invalidním vozíku, avšak již při další návštěvě po měsíci, díky jeho síle a plnému nasazení jeho rodičů, se dokáže postavit sám na nohy a ujít několik krůčků. Těchto pár jeho krůčků po chodníku je ovšem opravdu velkým krokem v jeho životě," vypráví motorkář Jan Závacký.

Celá motorkářská parta se shoduje na tom, že Luky je velice chytrý a bystrý chlapec.

„Už v Semilech s velkým zájmem zkoušel všechny funkce našich strojů a s velkou radostí se na náměstí v doprovodu projel na archaické Jawě," uvedl motorkář a šéf BESIPu v Libereckém kraji Miroslav Klásek. Luky chytil Rytíře silnic za srdce natolik, že za ním začali jezdit i domů do Liberce.

„Luky dělá ohromné pokroky a všichni Rytíři mu drží palce. Mimo dárečků dostal pravý motorkářský šátek 
s draky a zvoneček, aby mohl zazvonit na motorkáře, když mu bude někdo ubližovat," řekl Klásek.

A kde vůbec vznikl nápad, že se parta motorkářů zaměří na nemocné a opuštěné děti? Bylo to prý zcela spontánní.

„Jeden odhodlaný motorkář Josef Staněk se svou přítelkyní Janou vyvěsil na internet pozvánku k navštívení dětského domova v Krásné Lípě. K jeho údivu se přidali další lidé," uvedl Závacký.

Motorkáři nashromáždili hračky, zabalili dobrou náladu a vyrazili.

„Uvítání bylo srdcervoucí 
a mnoho drsných motorkářů při předávání dárků a vyslechnutí jednotlivých příběhů utíralo slzy dojetí. Tento zážitek byl natolik silný, že se začala připravovat další akce," dodal Závacký. Mezitím Rytíři oslovili různé firmy, obce, instituce. Hodlají je přesvědčit o správné věci.