Jenže měl smůlu, viděl ho svědek, který zavolal na tísňovou linku 156.

„Na místo dorazila hlídka, která se snažila do bytu, ze kterého měl být pes vyhozen, dozvonit a dobouchat," popsal otřesný případ ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

To se strážníkům nakonec podařilo. Muž, který psa z okna vyhodil, byl ale agresivní také na strážníky městské policie.

„Křičel na strážníky, že má AIDS a žloutenku a že je pokouše. Nakonec se pokusil po jednom ze strážníků ohnat," pokračuje Horák.

Strážníci jej proto velmi rychle zpacifikovali a nasadili mu pouta. Případ si následně převzala republiková policie.

„Případ teď šetří s ohledem na přečin týrání zvířat," uvedla mluvčí policie Petra Trypesová.

Zadržením muže, který skončil v policejní cele, ale práce pro strážníky neskončila. Museli totiž pomoci psovi, který vyhození z okna naštěstí přežil. Psa našli, ten byl ale nervózní a agresivní. Navíc se jednalo o větší rasu, pravděpodobně křížence ovčáka.

Na pomoc proto povolali pracovníky děčínského útulku pro toulavá zvířata, kterým se psa nakonec podařilo odchytit.

Podle informací Deníku ale kříženec přežil pád z mnoha metrů jako zázrakem bez vážnějšího zranění.

S velmi týranými zvířaty se v útulku setkávají poměrně často. Pokaždé se jim snaží zajistit tu nejlepší veterinární péči. Ale ne vždy to stačí. Mnohdy je totiž stav zvířat natolik špatný, že i přes veškerou pomoc uhynou.

Loni v červnu například do útulku přivezli fenku z Ovesné nad Benešovem nad Ploučnicí, která měla téměř od provazu uříznutou hlavu. Celý život totiž pravděpodobně strávila uvázaná. A jak postupně rostla, provaz se jí víc a víc zařezával do krku.

Jen o několik týdnů předtím skončil v útulku kocour, na kterém si někdo zřejmě trénoval střelbu ze vzduchovky. Z hlavy mu totiž museli vyoperovat několik diabolek.

Letos v lednu se zase podařilo odhalit přibližně desítku nemocných a zraněných psů ve Varnsdorfu, které jejich majitel zřejmě nezvládal. Veterinář ponechal na místě pouze tři psy, ostatní putovali do útulku občanského sdružení Toulavé tlapky u Poděbrad. Veterinář ale nepodal podnět 
k trestnímu stíhání majitele, protože se nepodařilo prokázat úmyslné týrání zvířat, jednalo se spíše o zanedbání péče.