Doposud více než jeden milion korun se podařilo získat na léčbu Miroslava Červenky z Děčína, který bojuje s rakovinou. Jeho pojišťovna mu totiž odmítla hradit biologickou léčbu rakoviny. Na tu tak přispívají lidé ve sbírce nebo na koncertech.

Nově se do pomoci Mirku Červenkovi zapojil i Nadační fond Karla Janečka. Peníze na léčbu je možné věnovat prostřednictvím webu nfpomoci.cz/projekty/pravo-na-lecbu/.

„Každý příspěvek znásobí krát 1,62. Tedy pokud věnujete například sto korun, fond hned přidá 62 korun ze svého," říká Miroslav Červenka starší.

V uplynulých dnech se konaly i dva benefiční koncerty, které vynesly dohromady téměř 60 tisíc korun. S léčbou Mírovi pomáhají i jeho kolegové z práce, kteří ve sbírce vybrali 56 tisíc korun.

Miroslav Červenka trpí rakovinou a pojišťovna mu nechce biologickou léčbu proplácet
Boj s nemocí ani pojišťovnou Mirek nevzdává, podává žalobu

S rakovinou se léčí už dva roky také teprve pětiletý Roman z Krupky na Teplicku. S pomocí lékařů a rodičů statečně bojuje se zhoubným nádorovým onemocněním ledvin a plic. Má za sebou operace nádorů, bezpočet chemoterapií a ozářek, teď se naděje rodiny upínají k transplantaci kostní dřeně.

Románkův tatínek Jaroslav Průša pracuje jako řidič ve společnosti Sambular Logistics v Krupce. Právě jeho kolegové a kolegyně vymysleli koncem loňského roku charitativní projekt, jak rodinu podpořit a pomoci jim.

Nafotili v roli modelů a modelek nástěnný kalendář v retro stylu a nabídli ho k prodeji s tím, že výtěžek věnují právě Románkovi a jeho náročné léčbě.

„Máme radost, že jsme Románkovi a jeho rodičům mohli předat částku téměř 85 tisíc korun," informovala Veronika Hřebíková ze společnost Sambular.

Rodině chtějí dál pomáhat. Pro Románka nedávno uspořádali v Ústí další akci, tentokrát sportovně-charitativního charakteru.

Benefiční koncert v děčínské synagoze, jehož výtěžek pomůže Miroslavu Červenkovi financovat biologickou léčbu rakoviny.
FOTO: Benefiční koncert pro Miroslava Červenku vynesl 34 tisíc