VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Majitelé Kocandy: Najít 
dobrý personál je problém!

Děčín – Děčínská restaurace Kocanda funguje a slaví již 20 let úspěšné existence. A co je opravdová rarita  –  stále pod vedením jedněch  majitelů – manželů Šotkových.

25.5.2014 6
SDÍLEJ:

Personál restaurace Kocanda.Foto: Martin Šotka

V dnešní době, kdy se o tento druh téměř adrenalinového podnikání pokouší spousta nadšenců a dobrodruhů, kteří vzápětí krachují, je taková vytrvalost vzácná. Restaurace v Děčíně totiž rostou jako houby po dešti. Stejně tak rychle ale končí.  Jen velmi málo podnikatelů si dokázalo vybudovat takové renomé a stabilitu, jako restaurace a dnes již i hotel Kocanda. I ona se ale mění, říkají její majitelé, manželé Šotkovi.

Za poslední roky se Kocanda velmi změnila, které změny vnímáte jako zásadní?                                               

Asi nejvýznamnější  změnou je vybudování hotelu přímo  nad restaurací s kapacitou padesát osob, školící místností a infra saunou. Také vybudování největšího dětského hřiště „ U Kocánka"
a v neposlední řadě pak rekonstrukce restaurace a absolutní modernizace kuchyně. Do 14:00 jsme se stali nekuřáckou restaurací.

Jak na tyto změny zákazníci reagují?                                                                                                                     

Skvěle. Jsou důkazem toho, že investovat do pohodlí 
a spokojenosti zákazníka se vyplatí. Hosté se pak mají důvod k nám vracet. A s radostí zjišťujeme,  že modernizace  přilákala i nové zákazníky  s většími nároky, které jsme nyní schopni uspokojit.

Vypadá to, že se Kocandě tedy daří. S jakými problémy se potýkáte?                                                             

S nedostatkem personálu. Momentálně chceme přijmout dvě  další hlavní servírky, dvě brigádnice, hlavního kuchaře a pomocného kuchaře. Nikoho nepropouštíme, jak se nás často lidé ptají. Jen chceme ulevit našim stávajícím zaměstnancům tím, že posílíme jejich směny. Místo dvou hlavních servírek budou na každé směně tři hlavní servírky plus brigádnice. Stejně tak 
v kuchyni chceme posílit.

Jakou představu o novém personálu máte?                                                                                                        

Určitě hledáme lidi s praxí 
a chutí pracovat. Lidi ochotné učit se novým věcem
a schopné pracovat v kolektivu – prostě týmové hráče.  
U servírek zase oceníme alespoň základní jazykovou vybavenost, ta ale není podmínkou.

Co novým zaměstnancům nabízíte?                                                                                                                      

Rozhodně nadstandardní finanční hodnocení. Lidé u nás pracují s nadstandardním vybavením a v příjemném prostředí. Podporujeme  studenty, kteří při práci  chtějí dělat vysokou školu, nebo si dodělat maturitu. Snažíme se jejich potřebám vyjít vstříc. Personál vnímáme jako širší rodinu. V práci trávíme více času než doma a proto se snažíme, aby atmosféra na Kocandě byla pro nás i zaměstnance pohodová. Prostě chceme chodit do práce rádi.

To je nadstandardní přístup 
k zaměstnancům – vyplácí se?

Ano, to máte pravdu. Jsme překvapeni s jak špatnými zkušenostmi z jiných zaměstnání k nám někteří uchazeči přicházejí. Takovou cestou jsme my nikdy nešli. Snažíme se zaměstnancům dávat pocit zázemí a jistoty.  A jsme rádi, že naše spolupráce klape.  Důkazem, že je u nás personál spokojen, je fakt, že některé servírky 
a kuchaři  u nás pracují více než 10 let. Například naše účetní je u nás zaměstnána již od založení a letos s námi oslaví 20 let výročí Kocandy.  Podařilo se nám vybudovat skvělý tým. Nyní ale cítíme, že je třeba posunout se dál,  rozšířit své řady o nový personál.

Souvisí s tím nějak plány 
na nejbližší budoucnost?

Máme samozřejmě spoustu plánů, jak pro naše hosty dělat víc. Jedním z aktuálních je prosklení a zazimování terasy  a její provoz tak prodloužit na maximum. Pro hosty bude posezení na zateplené terase s výhledem na Labe, dětské a sportovní hřiště  jistě příjemným bonusem.

Autor: Redakce

25.5.2014 VSTUP DO DISKUSE 6
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Čeští a němečtí hasiči slavili 
ve Varnsdorfu 50 let spolupráce.
33

FOTO: Čeští a němečtí hasiči slavili ve Varnsdorfu 50 let spolupráce

Do Děčína připlulo v sobotu jaro.
18

FOTO, VIDEO: Jaro je tu! Do Děčína připlulo po Labi

KRÁTCE: Co se děje na Děčínsku? Přečtěte si stručný přehled

Děčínsko - Přeložený koncert Marie Rottrové, úklid v národním parku nebo zhodnocení lyžarské sezony. Přečtěte si stručný přehled z Děčínska.

Napříč Ekvádorem: Rovník, který je jinde, trhy, vodopády a úchvatné vyhlídky

Ekvádor / Děčínsko - Děčínský deník přináší další díl putování cestovatelů Travelbeat ze severních Čech. Daniel Dubský a Jindra Caháková se z Kolumbie dostali do Ekvádoru. Zde jsou jejich příběhy a fotografie.

AKTUALIZOVÁNO

FOTO: Válečníci na Nymburk nestačili, prohráli o 36 bodů

Nymburk - „Nymburk proti nám předvedl obrovský rychlík," pravil po porážce trenér Pavel Budínský.  

Památky se po zimě otevírají, někde bude vyšší vstupné

Ústecký kraj – Pokud se v nové turistické sezoně vydáte na výlet na památky, musíte počítat s tím, že na několika místech Ústeckého kraje zaplatíte vyšší vstupné. V průměru to bude zhruba o deset korun, a to především u objektů, které jsou ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ).

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies