VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Majitelé Kocandy: Najít 
dobrý personál je problém!

Děčín – Děčínská restaurace Kocanda funguje a slaví již 20 let úspěšné existence. A co je opravdová rarita  –  stále pod vedením jedněch  majitelů – manželů Šotkových.

25.5.2014 6
SDÍLEJ:

Personál restaurace Kocanda.Foto: Martin Šotka

V dnešní době, kdy se o tento druh téměř adrenalinového podnikání pokouší spousta nadšenců a dobrodruhů, kteří vzápětí krachují, je taková vytrvalost vzácná. Restaurace v Děčíně totiž rostou jako houby po dešti. Stejně tak rychle ale končí.  Jen velmi málo podnikatelů si dokázalo vybudovat takové renomé a stabilitu, jako restaurace a dnes již i hotel Kocanda. I ona se ale mění, říkají její majitelé, manželé Šotkovi.

Za poslední roky se Kocanda velmi změnila, které změny vnímáte jako zásadní?                                               

Asi nejvýznamnější  změnou je vybudování hotelu přímo  nad restaurací s kapacitou padesát osob, školící místností a infra saunou. Také vybudování největšího dětského hřiště „ U Kocánka"
a v neposlední řadě pak rekonstrukce restaurace a absolutní modernizace kuchyně. Do 14:00 jsme se stali nekuřáckou restaurací.

Jak na tyto změny zákazníci reagují?                                                                                                                     

Skvěle. Jsou důkazem toho, že investovat do pohodlí 
a spokojenosti zákazníka se vyplatí. Hosté se pak mají důvod k nám vracet. A s radostí zjišťujeme,  že modernizace  přilákala i nové zákazníky  s většími nároky, které jsme nyní schopni uspokojit.

Vypadá to, že se Kocandě tedy daří. S jakými problémy se potýkáte?                                                             

S nedostatkem personálu. Momentálně chceme přijmout dvě  další hlavní servírky, dvě brigádnice, hlavního kuchaře a pomocného kuchaře. Nikoho nepropouštíme, jak se nás často lidé ptají. Jen chceme ulevit našim stávajícím zaměstnancům tím, že posílíme jejich směny. Místo dvou hlavních servírek budou na každé směně tři hlavní servírky plus brigádnice. Stejně tak 
v kuchyni chceme posílit.

Jakou představu o novém personálu máte?                                                                                                        

Určitě hledáme lidi s praxí 
a chutí pracovat. Lidi ochotné učit se novým věcem
a schopné pracovat v kolektivu – prostě týmové hráče.  
U servírek zase oceníme alespoň základní jazykovou vybavenost, ta ale není podmínkou.

Co novým zaměstnancům nabízíte?                                                                                                                      

Rozhodně nadstandardní finanční hodnocení. Lidé u nás pracují s nadstandardním vybavením a v příjemném prostředí. Podporujeme  studenty, kteří při práci  chtějí dělat vysokou školu, nebo si dodělat maturitu. Snažíme se jejich potřebám vyjít vstříc. Personál vnímáme jako širší rodinu. V práci trávíme více času než doma a proto se snažíme, aby atmosféra na Kocandě byla pro nás i zaměstnance pohodová. Prostě chceme chodit do práce rádi.

To je nadstandardní přístup 
k zaměstnancům – vyplácí se?

Ano, to máte pravdu. Jsme překvapeni s jak špatnými zkušenostmi z jiných zaměstnání k nám někteří uchazeči přicházejí. Takovou cestou jsme my nikdy nešli. Snažíme se zaměstnancům dávat pocit zázemí a jistoty.  A jsme rádi, že naše spolupráce klape.  Důkazem, že je u nás personál spokojen, je fakt, že některé servírky 
a kuchaři  u nás pracují více než 10 let. Například naše účetní je u nás zaměstnána již od založení a letos s námi oslaví 20 let výročí Kocandy.  Podařilo se nám vybudovat skvělý tým. Nyní ale cítíme, že je třeba posunout se dál,  rozšířit své řady o nový personál.

Souvisí s tím nějak plány 
na nejbližší budoucnost?

Máme samozřejmě spoustu plánů, jak pro naše hosty dělat víc. Jedním z aktuálních je prosklení a zazimování terasy  a její provoz tak prodloužit na maximum. Pro hosty bude posezení na zateplené terase s výhledem na Labe, dětské a sportovní hřiště  jistě příjemným bonusem.

Autor: Redakce

25.5.2014 VSTUP DO DISKUSE 6
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Na výpadovce na Ústí se srazila auta, jeden člověk se zranil

Ilustrační foto

Turisty čekají v národním parku omezení

Zoo Děčín odstartovala novou sezonu, láká na nové interaktivní stanoviště

Děčín /FOTOGALERIE/ – Děčínská zoologická zahrada oficiálně zahájila svou v pořadí již 68. návštěvnickou sezónu. Příchozí čekalo odpoledne plné zábavy, při kterém se nikdo nenudil.

Vyhublá fenka, která se toulala po Děčíně, se vrátila k majitelům

Děčín – Pátraní po vyhublé a vyděšené feně výmarského ohaře, toulající se v posledních dnech v Děčíně v okolí Letné, skončilo. Majitele feny se podařilo lidem v neděli vypátrat, její zdravotní stav se jim ale moc nelíbil.

Co týden dal: Boj Mirka proti byrokracii, vrah do vazby

Děčínsko - Co přinesl uplynulý týden na Děčínsku? Tady je přehled.

Starosta Varnsdorfu Horáček míří na služební cestu do Číny. Opozice to kritizuje

Varnsdorf – Starosta Varnsdorfu zamíří v červnu na několik dnů do Číny. Cílem jeho cesty je propagace regionu a nalákání turistů z Činy do regionu. Opozice ale s jeho cestou nesouhlasí a považuje ji za vyhazování peněz.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies