Celý areál otevřou o víkendu provozovatelé Bouřňáku na Teplicku.

„Během pátku byly všechny sjezdové tratě upravovány a připravovány k bezpečnému zahájení provozu. Pouze Turistická sjezdovka nebyla upravena, ale i zde leží dostatečná vrstva sněhu," informují provozovatelé.

Na Bouřňáku napadlo jen v noci na čtvrtek asi 30 centimetrů sněhu.

Téměř celý areál spustí i Zadní Telnice na Ústecku.

„Napadlo asi půl metru nového sněhu, navíc ještě dosněžujeme. Podmínky jsou ideální. O víkendu spustíme provoz na všech svazích kromě slalomáku," řekl jeden z provozovatelů Jindřich Holinger.

Na slalomový svah by se sněhová děla měla přesunout v neděli.

„Pokud nám počasí bude přát, rádi bychom ho otevřeli příští týden," doplnil Holinger.

V Klínech na Mostecku zůstává v provozu vlek Poma.

„Rozjezd lanovky u Centrální sjezdovky se zatím odkládá až na dny po nadcházejícím víkendu. Dojezd není stále dostatečně zasněžen, i když napadla spousta prašanu. Po úpravě rolbou zbude na sjezdovce pouze pár centimetrů sněhu, což není dostačující. Víme, že se těšíte, ale je lepší počkat, než si zničit skluznice lyží," vysvětlují provozovatelé.

V pátek začali upravovat okruhy pro běžkaře.

Provoz rozšiřují i níže položené areály. Na začátku týdne zahájil provoz areál v Horním Podluží na Děčínsku, který kromě denního nabízí i noční lyžování. Vleky se rozjely i v Malečově na Ústecku. Až 50 centimetrů sněhu leží i na sjezdovkách v Alšovce na Chomutovsku. Ski areál V Českém Jiřetíně o víkendu spustí tři vleky.

Nový sníh pomůže i běžkařům. V Krušných horách napadlo i více než 50 centimetrů sněhu. Stopy na Krušnohorské magistrále ale zatím zcela připravené nejsou, úpravu komplikoval silný vítr.

„Na víkend předpokládáme zahájení úpravy tras," informuje spolek Krušnohorská bílá stopa.